Χωρίς προσανατολισμό η Ασία

Χωρίς προσανατολισμό η Ασία

ΑΓΟΡΕΣ UPD 09:42 Δημιουργία 13/08/20, 09:39

Χωρίς σαφή προσανατολισμό κινούνται οι ασιατικές αγορές στη συνεδρίαση της Πέμπτης, μετά τα χθεσινά κέρδη στη Wall Street, ενώ στην Αυστραλία η ανεργία διαμορφώθηκε σε υψηλό 22 ετών.

Πιο αναλυτικά, στην ηπειρωτική Κίνα, ο Shangai composite σημειώνει κέρδη 0,08% και ο Shenzen component ενισχύεται 0,18%.

Ο Hang Seng στο Χονγκ Κονγκ σημειώνει απώλειες 0,21%.

Στην Ιαπωνία, ο Nikkei 225 κερδίζει 1,78%. με τις μετοχές των Softbank και Sony να σημειώνει άνοδο 3,39% και 2,27% αντίστοιχα. Ο Kospi της Νότιας Κορέας χάνει 0,29%.

Στο «μέτωπο» των μάκρο τώρα, τα στοιχεία για τις θέσεις εργασίας στην Αυστραλία που δημοσιεύθηκαν την Πέμπτη έδειξαν ότι το ποσοστό ανεργίας αυξήθηκε σε υψηλό 22 ετών, στο 7,5% τον Ιούλιο, σύμφωνα με το Reuters. Τα κρούσματα κορονοϊού έχουν αυξηθεί ξανά τις τελευταίες εβδομάδες στην πολιτεία Βικτώρια. Σύμφωνα με το Reuters, οι αρχές χρειάστηκε να επιβάλουν εκ νέου περιοριστικά μέτρα την περασμένη εβδομάδα στη Μελβούρνη, τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Αυστραλίας. O S&P/ASX 200 σημείωσε απώλειες 0,67% στις 6.091 μονάδες.

Η Wall Street σημείωσε κέρδη χθες παρά τις ανησυχίες για το νέο πακέτο τόνωσης της οικονομίας, καθώς η Νάνσι Πελόζι δήλωσε την Τετάρτη ότι οι δύο πλευρές απέχουν στις διαπραγματεύσεις.

Αν σου άρεσε κάνε