Μεικτά πρόσημα στη Wall Street για το ξεκίνημα της Πέμπτης

Μεικτά πρόσημα στη Wall Street για το ξεκίνημα της Πέμπτης

ΑΓΟΡΕΣ UPD 16:44 Δημιουργία 13/08/20, 16:43

Νευρικότητα σημειώνεται στους δείκτες του αμερικανικού χρηματιστηρίου για το ξεκίνημα της Πέμπτης, με τους επενδυτές να εστιάζουν στα στοιχεία για την αμερικανική αγορά εργασίας και στις συζητήσεις για νέο πακέτο στήριξης της οικονομίας των ΗΠΑ απέναντι στην κρίση του κορονοϊού.

Ο Αμερικανός πρόεδρος, Ντόναλτ Τραμπ, δήλωσε νωρίτερα πως οι συζητήσεις για το νέο πακέτο στήριξης των επιχειρήσεων καθυστερούν με υπαιτιότητα των Δημοκρατικών, σε μια ένδειξη για την κλιμάκωση της πολιτικής κόντρας στην Ουάσινγκτον εν όψει των προεδρικών εκλογών στις ΗΠΑ στις 3 Νοεμβρίου.

Στην κίνηση των δεικτών, ο Dow χάνει 0,25% στις 27.906 μονάδες.

Ο S&P 500 υποχωρεί 0,21% στις 3.373 μονάδες.

Ο Nasdaq ενισχύεται 0,29% στις 11.044 μονάδες.

Στα οικονομικά δεδομένα της μέρας, σε 63.000 ανήλθαν οι νέες αιτήσεις για επιδόματα ανεργίας στις ΗΠΑ την περασμένη εβδομάδα, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν την Πέμπτη από το αμερικανικό υπουργείο Εργασίας, έναντι 1,18 εκατ. αιτήσεων προηγουμένως.

Οι αναλυτές ανέμεναν μια μέτρηση στα 1,1 εκατ. αιτήσεις, με τα σημερινά στοιχεία να φανερώνουν μια αποκλιμάκωση των επιπτώσεων της κρίσης του κορονοϊού στην αμερικανική αγορά εργασίας.

Σημειώνεται πως είναι η πρώτη φορά μετά από 5 μήνες που οι νέες αιτήσεις για επιδόματα ανεργίας υποχωρούν κάτω του 1 εκατ.

Αν σου άρεσε κάνε