«Βαθύ κόκκινο» στην Ευρώπη εν αναμονή του ΑΕΠ

«Βαθύ κόκκινο» στην Ευρώπη εν αναμονή του ΑΕΠ

ΑΓΟΡΕΣ UPD 10:44 Δημιουργία 14/08/20, 10:37

Στο «κόκκινο» κινούνται οι ευρωαγορές στις συναλλαγές της Παρασκευής, με τους επενδυτές να εστιάζουν την προσοχή τους στα στοιχεία για το ΑΕΠ της Ευρωζώνης στο β’ 3μηνο, εν μέσω κορύφωσης ενός δεύτερου κύματος μολύνσεων κορονοϊού στην ευρωπεριφέρεια.

Πιο αναλυτικά, στο ταμπλό, ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 σημειώνει πτώση 0,8% στις 369,66 μονάδες.

Ο γερμανικός DAX χάνει 0,5% στις 12.924,02 μονάδες, ο γαλλικός CAC-40 χάνει 1% στις 4.990,33 μονάδες, ενώ ο βρετανικός FTSE 100 σημειώνει πτώση 0,9% στις 6.129,04 μονάδες.

Στην περιφέρεια, ο ιταλικός FTSE MIB χάνει 0,9%, ενώ ο ισπανικός IBEX 35 υποχωρεί 1%.

Την επενδυτική προσοχή αναμένεται να συγκεντρώσουν σήμερα τα στοιχεία που θα ανακοινωθούν για το ΑΕΠ της Ευρωζώνης το δεύτερο τρίμηνο, όταν τα δρακόντεια μέτρα για τον περιορισμό του κορονοϊού ήταν σε πλήρη ισχύ. Μαζί με τα στοιχεία για το ΑΕΠ θα ανακοινωθούν και τα στοιχεία για την απασχόληση και το εμπορικό ισοζύγιο.

Στο μεταξύ, η ραγδαία εξάπλωση του κορονοϊού σε πολλές περιοχές της Ευρώπης προκαλεί έντονο προβληματισμό στους ειδικούς που προειδοποιούν για τον κίνδυνο ενός δεύτερου κύματος της πανδημίας στο τέλος του καλοκαιριού.

Το Ηνωμένο Βασίλειο επέβαλε καραντίνα δύο εβδομάδων σε όλες τις αφίξεις από τη Γαλλία, από το Σάββατο, καθώς τα κρούσματα συνεχώς αυξάνονται στη χώρα. Ταυτόχρονα, έβαλε στη λίστα για καραντίνα - στην οποία έχουν ήδη μπει Ισπανία και Βέλγιο - και την Ολλανδία με τη Μάλτα.

Αν σου άρεσε κάνε