Χαμένη στη μετάφραση η Ασία εν μέσω νέας έντασης ΗΠΑ-Κίνας

Χαμένη στη μετάφραση η Ασία εν μέσω νέας έντασης ΗΠΑ-Κίνας

ΑΓΟΡΕΣ UPD 09:59 Δημιουργία 18/08/20, 09:55

Ψάχνουν τον βηματισμό τους οι ασιατικές αγορές στις συναλλαγές της Τρίτης, με τους επενδυτές να εξακολουθούν να παρακολουθούν τις εξελίξεις στις τεταμένες σχέσεις ΗΠΑ-Κίνας.

Πιο αναλυτικά, στην Κίνα, ο Shanghai κερδίζει 0,11%, ενώ κατά το ίδιο ποσοστό ενισχύεται και ο Shenzhen Component.

Στο Χονγκ Κονγκ, ο Hang Seng υποχωρεί 0,06%.

Στην Ιαπωνία, ο Nikkei υποχώρησε 0,20% στις 23.051 μονάδες, υπό το βάρος των μετοχών χαλυβουργίας και αεροπλοΐας. Οι μετοχές των JFE Holdings, Nippon Steel και Daido Steel υποχώρησαν 2,4%, 1,9% και 1,2% αντίστοιχα.

Στην Αυστραλία, ο S&P/ASX κέρδισε 0,74%. Η Κεντρική Τράπεζα της Αυστραλίας διαπίστωσε ότι "δεν υπάρχει ανάγκη να προσαρμοστεί το πακέτο μέτρων στην Αυστραλία στο υφιστάμενο περιβάλλον", σύμφωνα με τα πρακτικά της τελευταίας συνεδρίασης νομισματικής πολιτικής. "Τα μέλη του συμβουλίου αναγνώρισαν ότι η ουσιαστική, συντονισμένη και πρωτοφανής χαλάρωση της δημοσιονομικής και νομισματικής πολιτικής στην Αυστραλίας βοηθά την οικονομία να αντέξει μέσα από αυτή τη δύσκολη περίοδο".

Στη Νότια Κορέα ο Kospi χάνει 2,29%.

Οι εντάσεις ανάμεσα στην Ουάσιγκτον και το Πεκίνο είναι πιθανό να εξακολουθήσουν να επηρεάζουν την επενδυτική ψυχολογία. Ο Αμερικανός Πρόεδρος Donald Trump ανακοίνωσε τη Δευτέρα περαιτέρω ενίσχυση των περιορισμών της Huawei, με στόχο να περιορίσει την πρόσβαση του κινεζικού κολοσσού τηλεπικοινωνιών σε εμπορικά διαθέσιμους επεξεργαστές.

Η εξέλιξη ήρθε μετά την έκδοση από τον Trump εκτελεστικού διατάγματος με το οποίο αναγκάζει την κινεζική ByteDance να πουλήσει ή να αποσχίσει τη μονάδα TikTok στις ΗΠΑ εντός 90 ημερών. Μια πηγή δήλωσε στο CNBC ότι ο γίγαντας λογισμικού Oracle βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις για την εξαγορά των παγίων της TikTok στις ΗΠΑ, τον Καναδά, την Αυστραλία και τη Νέα Ζηλανδία.

Αν σου άρεσε κάνε