Στα τάρταρα οι ευρωαγορές

Στα τάρταρα οι ευρωαγορές

ΑΓΟΡΕΣ UPD 13:50 Δημιουργία 20/08/20, 11:11

Υποχωρούν οι ευρωπαϊκές αγορές στον απόηχο των πρακτικών της Fed.

Απώλειες καταγράφει ο γερμανικός δείκτης DAX 1,40%, πτωτικά κινείται και ο δείκτης του Λονδίνου FTSE 100 1,31%, υποχωρεί και ο γαλλικός CAC 40 κατά 1,33%.

Στον ευρωπαϊκό νότο ο δείκτης της Ισπανίας καταγράφει πτώση 1,36% και ο δείκτης του Μιλάνου 1,16%.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 επίσης υποχωρεί κατά 1,2%.

Η κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ έδωσε χθες στη δημοσιότητα τα πρακτικά από την συνεδρίαση νομισματικής πολιτικής στα τέλη Ιουλίου. Τα πρακτικά έδειξαν ότι οι αξιωματούχοι της Fed ανησυχούν έντονα για τον αντίκτυπο της πανδημίας στην οικονομία και τους κινδύνους που παρουσιάζει στις μεσοπρόθεσμες προοπτικές.

Η Fed έχει ήδη μειώσει τα επιτόκια της σε ιστορικά χαμηλά επίπεδα και ουσιαστικά έχει δεσμευτεί να αγοράζει όσο ομόλογα χρειάζονται για να διασφαλίσει την ομαλή λειτουργία των αγορών. Τα πρακτικά έδειξαν ότι οι αξιωματούχοι βρίσκουν ολοένα και πιο δύσκολο να εκτιμήσουν την πορεία της οικονομίας που εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από την πορεία της πανδημίας.

Οι γεωπολιτικές εντάσεις παραμένουν στο επίκεντρο με τον Αμερικανό ΥΠΕΞ, Μάικ Πομπέο, να προειδοποιεί τη Ρωσία και την Κίνα να μην παραβιάσουν την επαναφορά των διεθνών κυρώσεων στο Ιράν. Υπενθυμίζεται πως ο Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε χθες Τετάρτη ότι η κυβέρνησή του θα προχωρήσει στην αμφιλεγόμενη κίνηση να ενεργοποιήσει τη διαδικασία στα Ηνωμένα Έθνη για την επαναφορά σε ισχύ πρακτικά όλων των διεθνών κυρώσεων σε βάρος του Ιράν.

Εν τω μεταξύ ο οικονομικός σύμβουλος του Λευκού Οίκου, Larry Kudlow, δήλωσε στο CNBC ότι ο Τραμπ θέλει να εμποδίσει την Κίνα να αποκτήσει πρόσβαση σε ορισμένα από τα έσοδα από την πώληση των επιχειρήσεων του Tik Tok στις ΗΠΑ.

Στην Ευρώπη, οι διαδηλωτές συνέχισαν να συγκεντρώνονται στο Μινσκ σχεδόν δύο εβδομάδες μετά την πραγματοποίηση των εκλογών στην χώρα με την Ευρωπαϊκή Ένωση να μην αναγνωρίζει τα αποτελέσματα των προεδρικών εκλογών.

Αν σου άρεσε κάνε