Προς αναζήτηση κατεύθυνσης η Ασία

Προς αναζήτηση κατεύθυνσης η Ασία

ΑΓΟΡΕΣ UPD 10:04 Δημιουργία 25/08/20, 10:02

Προς αναζήτηση κατεύθυνσης έχουν βγει οι ασιατικές αγορές στη συνεδρίαση της Τρίτης, με τους επενδυτές να «διαβάζουν» τις εξελίξεις γύρω από το μέτωπο της πανδημίας, εστιάζοντας στο φλέγον ζήτημα ενός αποτελεσματικού εμβολίου.

«Οι θετικές πληροφορίες από το πεδίο των πειραματικών εμβολίων ενάντια στον κορονοϊό, αλλά και θεραπειών για την Covid-19, ανοίγει ορθάνοιχτα την πόρτα για ένα εναλλασσόμενο καρουζέλ στα χρηματιστήρια», σημειώνει ο Stephen Innes, επικεφαλής στρατηγικής διεθνών αγορών στην AxiCorp.

Πιο αναλυτικά, στο ταμπλό ο ιαπωνικός Nikkei κινήθηκε ισχυρά ανοδικά κατά 1,35%, στις 23.296,77 μονάδες, με τον νοτιοκορεατικό KOSPI να "κερδίζει" 1,58%. Στο Χονγκ Κονγκ, ο Hang Seng σημειώνει οριακές απώλειες 0,06% ενώ, στην ηπειρωτική Κίνα, ο Shangai υποχωρεί κατά 0,35% και ο Shenzen κερδίζει 0,07%. Στην Ταϊβάν, ο Taiwan Weighted έκλεισε με άνοδο 0,88%.

Την ίδια ώρα, στην Αυστραλία, ο S&P/ASX 200 σημείωσε άνοδο 0,52%.

Στο μεταξύ, στο επίκεντρο του επενδυτικού ενδιαφέροντος βρίσκεται σήμερα η ομιλία του προέδρου της Fed, στο ετήσιο συνέδριο του Jackson Hole, στο Wyoming των ΗΠΑ, το οποίο θα γίνει υπό μορφή τηλεδιάσκεψης λόγω πανδημίας.

Το θέμα του συνεδρίου φέτος αφορά τη νομισματική πολιτική και τις παραμέτρους της όσον αφορά τη δεκαετία που μόλις ξεκίνησε.

«Η είδηση ότι ένας άνδρας στο Χονγκ Κονγκ πιθανόν επαναμολύνθηκε από τον κορονοϊό κάνει αρκετά αμφίβολη την υπόθεση ότι ένα εμβόλιο θα φέρει πίσω στην κανονικότητα και την παλιά μας ζωή», σημειώνει ο Robert Carnell, περιφερειακός επικεφαλής Ασίας - Ειρηνικού στην ING.

Στα μάκρο της ημέρας τώρα, η απασχόληση στην Αυστραλία μειώθηκε κατά 1% στη διάρκεια του μήνα μέχρι τις 8 Αυγούστου, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, ενώ οι προοπτικές των θέσεων εργασίας έχουν πληγεί ιδιαίτερα άσχημα στη νότια πολιτεία της Βικτώριας, εξαιτίας του νέου κύματος κορονοϊού.

Η τελευταία πτώση της απασχόλησης υπογραμμίζει τις βαθύτερες ρωγμές στην αγορά εργασίας, με την κυβέρνηση να προβλέπει ότι η ανεργία στη χώρα θα σημειώσει άνοδο πάνω από το 13%, μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου, από υψηλό 22 ετών τον Ιούλιο (7,5%).

Αν σου άρεσε κάνε