Ευφορία δια χειρός Fed

Ευφορία δια χειρός Fed

ΑΓΟΡΕΣ UPD 11:09 Δημιουργία 31/08/20, 11:06

Ευφορία επικρατεί στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια στο ξεκίνημα της εβδομάδας, με τους επενδυτές να καλωσορίζουν τη νέα, χαλαρότερη αντίληψη για τη νομισματική πολιτική που εξέθεσε την περασμένη εβδομάδα ο πρόεδρος της ομοσπονδιακής κεντρικής τράπεζας των ΗΠΑ Τζερόμ Πάουελ.

Πιο αναλυτικά, στο ταμπλό, ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 ενισχύεται κατά 0,37%, με τον έτερο πανευρωπαϊκό δείκτη, Eurostoxx 50, να κερδίζει 0,50%.

Ο γερμανικός DAX καταγράφει κέρδη 0,45%, ενώ ο γαλλικός CAC 0,66%.

Την ίδια ώρα, στην περιφέρεια, ο ιταλικός FTSE MIB κερδίζει 0,67%, ενώ ο ισπανικός IBEX 35 0,34%. Ο ελβετικός δείκτης SMI καταγράφει άνοδο 0,42%.

Η Fed, η οποία έχει περικόψει το βασικό επιτόκιό της κοντά στο μηδέν και έχει επιδοθεί σε ένα πρωτοφανές πρόγραμμα αγοράς κρατικών τίτλων (QE - ποσοτική χαλάρωση) προκειμένου να στηρίξει την οικονομία των ΗΠΑ, ανακοίνωσε μια πιο ευέλικτη προσέγγιση των στόχων για τον πληθωρισμό, η οποία σηματοδοτεί διατήρηση των επιτοκίων σε χαμηλά επίπεδα για μεγαλύτερο του μέχρι σήμερα αναμενομένου διάστημα.

Στο Ηνωμένο Βασίλειο, οι αγορές είναι κλειστές λόγω εθνικής αργίας.

Οι επενδυτές διατηρούν βεβαίως το βλέμμα στραμμένο και στις εξελίξεις σχετικά με την πανδημία, με τα κρουσμάτων να ξεπερνούν σε παγκόσμια κλίμακα τα 25 εκατομμύρια. Σύμφωνα με το Johns Hopkins University, ΗΠΑ, Βραζιλία και Ινδία παρουσιάζουν τον μεγαλύτερο αριθμό λοιμώξεων, με τις ΗΠΑ να πλησιάζουν τα 6 εκατ.

Στα εταιρικά νέα, ο ελβετικός κολοσσός του κλάδου τροφίμων και ποτών Nestle ανακοίνωσε ότι έχει προχωρήσει σε οριστική συμφωνία για την απόκτηση της αμερικανικής εταιρείας βιο-φαρμακευτικής, Aimmune Therapeutics, από την θυγατρική της, Nestle Health Science, ή NHSc.

Η Nestle θα ξεκινήσει διαδικασία εξαγοράς των μετοχών της Aimmune που δεν κατέχει ήδη, έναντι 34,50 δολαρίων ανά μετοχή, ανακοίνωσε ο ελβετικός όμιλος τροφίμων και ποτών.

Συμπεριλαμβανομένου του 25,6% που κατέχει ήδη η NHSc στην Aimmune, αντιστοιχεί σε ένα ποσό 2,6 δισ. δολαρίων.

Η μετοχή της Nestle ενισχύεται οριακά στις συναλλαγές τη Δευτέρα.

Η μετοχή της Telecom Italia, εξάλλου, ενισχύεται κατά 2,3%, καθώς η κρατικά υποστηριζόμενη ιταλική εταιρεία του τηλεπικοινωνιακού κλάδου βρίσκεται κοντά σε συμφωνία με το αμερικανικό fund KKR, η οποία μπορεί να οδηγήσει σε ένα ενιαίο ευρυζωνικό δίκτυο στη χώρα, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters.

Αν σου άρεσε κάνε