Δυστοκία για τη μεταποίηση της Ευρωζώνης τον Αύγουστο

Δυστοκία για τη μεταποίηση της Ευρωζώνης τον Αύγουστο

ΑΓΟΡΕΣ Δημιουργία 03/09/20, 14:21

Κατέβασε ταχύτητα η οικονομική ανάκαμψη της Ευρωζώνης τον Αύγουστο, καθώς η ανάπτυξη του κυρίαρχου τομέα των υπηρεσιών σχεδόν σταμάτησε, σύμφωνα με έρευνα ιδιωτικής εταιρείας, υποδηλώνοντας ότι ο δρόμος είναι ακόμη μακρύς.

Ειδικότερα, ο τελικός σύνθετος δείκτης υπεύθυνων προμηθειών (ΡΜΙ) της IHS Markit, ο οποίος θεωρείται καλή ένδειξη οικονομικής υγείας, έκανε βουτιά στις 51,9 μονάδες τον περασμένο μήνα, από 54,9 τον Ιούλιο. Ωστόσο, ήταν ελαφρώς καλύτερος από την αρχική εκτίμηση των 51,6 μονάδων.

Ο δείκτης του τομέα υπηρεσιών υποχώρησε στις 50,5 μονάδες, από 54,7. Ήταν υψηλότερος από την προκαταρκτική εκτίμηση για 50,1.

Υπενθυμίζεται ότι οποιοδήποτε αποτέλεσμα υψηλότερα από το όριο των 50 μονάδων δείχνει ανάπτυξη, ενώ χαμηλότερα από αυτό, συρρίκνωση.

«Οι εταιρείες του τομέα των υπηρεσιών σε ολόκληρη την Ευρωζώνη είδαν την άνοδο της επιχειρηματικής δραστηριότητας σχεδόν να σταματά τον Αύγουστο, πυροδοτώντας ανησυχίες για εξασθένηση της ανάκαμψης μετά τα lockdown, εν μέσω κοινωνικής αποστασιοποίησης και περιορισμών που σχετίζονται με την Covid-19», σημείωσε ο Κρις Ουίλιαμσον, επικεφαλής οικονομολόγος της IHS Markit.

«Το τελευταίο αποτέλεσμα στέλνει απογοητευτικά σημάδια, η ανάκαμψη έχει χάσει σχεδόν όλη τη δυναμική της».

Αν σου άρεσε κάνε