Στο «βαθύ κόκκινο» η Ασία μετά την ισχυρή βουτιά στη Wall Street

Στο «βαθύ κόκκινο» η Ασία μετά την ισχυρή βουτιά στη Wall Street

ΑΓΟΡΕΣ UPD 09:51 Δημιουργία 09/09/20, 09:49

Στο «βαθύ κόκκινο» κινούνται οι ασιατικές αγορές, λαμβάνοντας τη σκυτάλη των ισχυρών απωλειών από τη Wall Street.

Πιο αναλυτικά, στο ταμπλό, ο ιαπωνικός Nikkei 225 υποχώρησε κατά 1,03% στις 23.034 μονάδες.

Στο Χονγκ Κονγκ ο Hang Seng σημειώνει πτώση 1,16%, ενώ στην ηπειρωτική Κίνα ο Shanghai Composite χάνει 1,32% και Shenzhen Component 2,55%.

Την ίδια ώρα, πτώση 0,95% σημειώνει ο Kospi της Νότιας Κορέας. Στην Αυστραλία ο S&P/ASX κατέγραψε την μεγαλύτερη πτώση 2,15%, πτωτική πορεία 1,58% ακολούθησε και ο NZ50 της Νέας Ζηλανδίας.

Στα μακροοικονομικά στοιχεία της ημέρας, στην Κίνα ο δείκτης τιμών καταναλωτή (CPI) κατέγραψε ετήσια αύξηση 2,4% τον Αύγουστο, όπως ανακοίνωσε σήμερα η Εθνική Στατιστική Υπηρεσία της Κίνας (NBS). Η διαμόρφωση του δείκτη αποτελεί μία βασική ένδειξη για την πορεία του πληθωρισμού. Η τιμή του, είχε καταγραφεί στο 2,7% τον Ιούλιο. Επίσης ο δείκτης τιμών παραγωγού (PPI) που καταγράφει το οικονομικό κόστος των προϊόντων πριν την αναχώρησή τους από τη γραμμή παραγωγής, κατέγραψε ετήσια μείωση 2% τον Αύγουστο, όπως ανακοίνωσε σήμερα η Εθνική Στατιστική Υπηρεσία της Κίνας (NBS).

Σημειώνεται πως χθες κοντά στα χαμηλά ημέρας ολοκλήρωσαν τις συναλλαγές οι βασικοί δείκτες της Wall Street, δίνοντας συνέχεια στις βαριές απώλειες της προηγούμενης εβδομάδας, που διέκοψαν απότομα το ράλι και τα διαδοχικά ρεκόρ της αμερικανικής αγοράς.

Αν σου άρεσε κάνε