«Χαμόγελα» στα ευρωπαϊκά ταμπλό για την επανέναρξη των δοκιμών του εμβολίου

«Χαμόγελα» στα ευρωπαϊκά ταμπλό για την επανέναρξη των δοκιμών του εμβολίου

ΑΓΟΡΕΣ UPD 10:51 Δημιουργία 14/09/20, 10:47

Ευφορία επικρατεί στα ευρωπαϊκά ταμπλό στην έναρξη της εβδομάδας, με ώθηση από τη συνέχιση των δοκιμών για το εμβόλιο κατά του κορονοϊού, που αυξάνει την αισιοδοξία των επενδυτών για μια λήξη της πανδημίας σε εύθετο χρονικό διάστημα.

Πιο αναλυτικά, στο ταμπλό, ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 σημειώνει άνοδο 0,64%, με τον κλάδο βασικών πόρων να προσθέτει 1,1%, ηγούμενος των κερδών. Όλοι οι βασικοί κλάδοι και χρηματιστήρια κινούνται με θετικά πρόσημα.

Ο έτερος πανευρωπαϊκός δείκτης Eurostoxx 50 ενισχύεται κατά 0,85%. Ο γερμανικός DAX καταγράφει κέρδη 0,80%, ο γαλλικός CAC 0,98%, ενώ ο βρετανικός FTSE 100 κερδίζει 0,78%.

Στην περιφέρεια, ο ιταλικός FTSE MIB σημειώνει άνοδο 0,62%, ενώ ο ισπανικός IBEX 35 0,83%.

Η φάση 3 των δοκιμών του πειραματικού εμβολίου της AstraZeneca συνεχίζονται στο Ηνωμένο Βασίλειο, μετά την παύση της την περασμένη εβδομάδα λόγω ανησυχίας για πιθανή παρενέργεια σε εθελοντή που είχε εμβολιαστεί.

Η AstraZeneca ανέφερε ότι έλαβε άδεια από την βρετανική Ρυθμιστική Αρχή Φαρμάκων και Υγείας για τη συνέχιση των δοκιμών. Η εταιρεία αρνήθηκε να αποκαλύψει στοιχεία για τα ακριβή αίτια της διακοπής των δοκιμών.

Ο αριθμός των κρουσμάτων κορονοϊού συνεχίζει πάντως να αυξάνεται σε άνω των 10 πολιτείες των ΗΠΑ, με τον επικεφαλής επιδημιολόγο - σύμβουλο του Λευκού Οίκου Dr. Anthony Fauci να κάνει λόγο για "ανησυχητικά" στοιχεία.

Μέχρι την Κυριακή, τα κρούσματα σε 11 πολιτείες σημείωσαν αύξηση 5% ημερησίως, σύμφωνα με στοιχεία του Johns Hopkins University.

Αν σου άρεσε κάνε