Δίχως βηματισμό η Ευρώπη

Δίχως βηματισμό η Ευρώπη

ΑΓΟΡΕΣ UPD 11:30 Δημιουργία 15/09/20, 11:28

Δίχως σαφή προσανατολισμό κινούνται οι ευρωαγορές στη συνεδρίαση της Τρίτης, με τους επενδυτές να επικεντρώνονται στις αποφάσεις των κεντρικών τραπεζών και συγκεκριμένα στη συνεδρίαση της Fed.

Πιο αναλυτικά, στο ταμπλό, γερμανικός δείκτης DAX υποχωρεί κατά 0,22%, ο δείκτης του Λονδίνου κερδίζει 0,18% και ο γαλλικός δείκτης CAC 40 σημειώνουν πτώση 0,21%.

Στον ευρωπαϊκό νότο, ο δείκτης του Μιλάνου FTSE MIB υποχωρεί κατά 0,08% ενώ ο δείκτης της Ισπανίας ενισχύεται κατά 0,33%.

Η ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ ξεκινά σήμερα τη συνεδρίασή της η οποία και θα ολοκληρωθεί αύριο Τετάρτη. Ωστόσο οι αναλυτές δεν αναμένουν αλλαγές στη νομισματική πολιτική της.

Νωρίτερα στην Ασία τα ασιατικά χρηματιστήρια επίσης κατέγραψαν μεικτές τάσεις με τους επενδυτές να επικεντρώνονται στα μακροοικονομικά στοιχεία. Οι λιανικές πωλήσεις στην Κίνα αυξήθηκαν 0,5% τον Αύγουστο σε σχέση με ένα έτος πριν και η βιομηχανική παραγωγή στη χώρα αυξήθηκε 5,6% τον Αύγουστο σε σχέση με πέρσι, ενώ οι επενδύσεις σε πάγια περιουσιακά στοιχεία μειώθηκαν 0,3% για τους πρώτους οκτώ μήνες του έτους.

Κοντά στα υψηλά της ημέρας ολοκλήρωσαν τις συναλλαγές οι βασικοί δείκτες της Wall Street χτες Δευτέρα, με τον βιομηχανικό Dow Jones να κερδίζει πάνω από 300 μονάδες και τον τεχνολογικό Nasdaq να σημειώνει άλμα 1,9% στο θετικό κλίμα που διαμόρφωσε η ανανεωμένη αισιοδοξία ότι ένα εμβόλιο θα είναι σύντομα διαθέσιμο στη μάχη κατά του κορονοϊού.

Αν σου άρεσε κάνε