Με το βλέμμα στη Fed η Ασία

Με το βλέμμα στη Fed η Ασία

ΑΓΟΡΕΣ UPD 09:59 Δημιουργία 16/09/20, 09:55

Σε μεικτό έδαφος κινούνται οι ασιατικές αγορές στη συνεδρίαση της Τετάρτης, καθώς οι επενδυτές περιμένουν τις αποφάσεις νομισματικής πολιτικής της Federal Reserve και τις ανακοινώσεις της κεντρικής τράπεζας για την πορεία και τις προοπτικές της οικονομίας.

Η κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ αναμένεται σήμερα να επαναλάβει το μήνυμα της ότι τα επιτόκια θα παραμείνουν σε ιδιαίτερα χαμηλά επίπεδα για παρατεταμένη περίοδο καθώς η αμερικανική οικονομία παλεύει να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις από την πανδημία του κορονοϊού.

Στο ταμπλό ο ιαπωνικός Nikkei 225 σημειώνει μικρά κέρδη 0,1% στις 23.475,53 μονάδες.

Στο Χονγκ Κονγκ ο δείκτης Hang Seng υποχωρεί 0,3%, ενώ στην ηπειρωτική Κίνα ο Shanghai Composite χάνει 0,5% και ο Shenzhen Composite υποχωρεί 0,2%.

Ο Kospi της Νότιας Κορέας χάνει 0,4%, ενώ οι δείκτες σε Ταϊβάν και Σιγκαπούρη κερδίζουν 1% και 0,5% αντίστοιχα. Στην Αυστραλία ο S&P/ASX 200 ενισχύεται σε ποσοστό 1%.

Την Τρίτη, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας ανακοίνωσε ότι οι κυρώσεις των ΗΠΑ σε κινεζικά αγαθά αξίας 200 δισ. δολ. είναι παράνομες, καταφέροντας ένα σοβαρό πλήγμα στην εικόνα της κυβέρνησης Τραμπ.

Στο μέτωπο των μάκρο, τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν σήμερα έδειξαν ότι οι ιαπωνικές εξαγωγές σημείωσαν βουτιά 14,8% τον Αύγουστο. Οι εξαγωγές προς την Κίνα αυξήθηκαν 5,1%, ενώ προς τις ΗΠΑ βυθίστηκαν 21,3%.

Αν σου άρεσε κάνε