Απώλειες στην Ασία στη «σκιά» της Fed

Απώλειες στην Ασία στη «σκιά» της Fed

ΑΓΟΡΕΣ UPD 09:51 Δημιουργία 17/09/20, 09:49

Απώλειες καταγράφονται στα ασιατικά χρηματιστήρια την Πέμπτη, μετά τις χθεσινές ανακοινώσεις της Federal Reserve με τις οποίες έδειξε ότι σχεδιάζει να αφήσει τα επιτόκια της κοντά στο μηδέν μέχρι και το 2023, χωρίς πάντως να ανακοινώσει και νέα μέτρα τόνωσης της οικονομίας.

Πιο αναλυτικά, στο ταμπλό, ο ιαπωνικός δείκτης Nikkei 225 σημειώνει πτώση 0,65% στις 23.321,19 μονάδες.

Ο δείκτης Hang Seng στο Χονγκ Κονγκ υποχωρεί σε ποσοστό 1,3%, ενώ στην ηπειρωτική Κίνα ο δείκτης Shanghai Composite σημειώνει οριακές απώλειες.

Ο Kospi της Νότιας Κορέας υποχωρεί 1,1%, ενώ στην Αυστραλία ο S&P/ASX 200 χάνει 1,2%. Οι δείκτες σε Νέα Ζηλανδία, Ταϊβάν και Ινδονησία χάνουν 0,3%, 0,8% και 0,2% αντίστοιχα.

Οι δείκτες της Wall Street έκλεισαν με μικτά πρόσημα χθες στον απόηχο των διαβεβαιώσεων της Fed ότι δεν θα αυξήσει τα επιτόκια της μέχρι ο πληθωρισμός να φτάσει το 2%, κάτι που σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της κεντρικής τράπεζας δεν αναμένεται να συμβεί μέχρι το τέλος του 2023.

Ο πρόεδρος της κεντρικής τράπεζας των ΗΠΑ, Τζερόμ Πάουελ υποσχέθηκε ότι η Fed "δεν θα ξεχάσει τους εκατομμύρια Αμερικανούς που παραμένουν χωρίς εργασία", χωρίς πάντως να ανακοινώσει και νέα μέτρα τόνωσης.

Με την κεντρική τράπεζα να υιοθετεί στάση αναμονής, η σκυτάλη περνά στο Κογκρέσο για ένα νέο πακέτο τόνωσης της οικονομίας και στήριξης των εκατομμυρίων Αμερικανών που έχασαν την εργασία τους λόγω της πανδημίας.

Αν σου άρεσε κάνε