Πτωτική τάση στους δείκτες της Wall Street

Πτωτική τάση στους δείκτες της Wall Street

ΑΓΟΡΕΣ UPD 20:47 Δημιουργία 17/09/20, 20:24

Πτωτικά κινούνται σήμερα οι δείκτες της Wall Street μετά τις ανακοινώσεις της ομοσπονδιακής κεντρικής τράπεζας (Federal Reserve) αλλά και την αγορά εργασίας, λόγω της ανεξέλεγκτης πορείας της πανδημίας στις ΗΠΑ.

Οι επενδυτές που δείχνουν δυσαρεστημένοι με τις αποφάσεις της Fed, καλούνται να αντιμετωπίσουν και άλλους προβληματισμούς όπως τις αντικρουόμενες δηλώσεις σχετικά με το εμβόλιο κατά του κορονοϊού, τη ραγδαία πτώση των τεχνολογικών μετοχών εταιριών όπως οι Amazon, Microsoft και Facebook, αλλά και το πακέτο στήριξης για το οποίο οι διαπραγματεύσεις Ρεπουμπλικανών – Δημοκρατικών δε φαίνεται να ευδοκιμούν.

Όσον αφορά το χρονοδιάγραμμα του πότε θα είναι διαθέσιμα τα εμβόλια κατά του κορονοϊού, εκνευρισμό προκαλεί στην αγορά η διχογνωμία μεταξύ του προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ και των αρμόδιων αρχών των ΗΠΑ για τον έλεγχο και την πρόληψη λοιμωδών νοσημάτων (CDC).

Ο μεν αρχηγός του αμερικανικού κράτους είπε αργά το βράδυ της Τετάρτης ότι η κυβέρνηση της χώρας θα μπορούσε να έχει διαθέσιμα εμβόλια έως και μέσα στον Οκτώβριο, ενώ ο διευθυντής των CDC ανέφερε, νωρίτερα εντός της ημέρας και μιλώντας ενώπιον επιτροπής του Κογκρέσου, ότι τα εμβόλια εντός του 2020 θα είναι διαθέσιμα σε πολύ μικρές ποσότητες και ο μαζικός εμβολιασμός θα μπορεί να αρχίσει σε ένα φάσμα έξι έως εννέα μηνών.

Στην κίνηση των δεικτών:

Ο Dow χάνει 0,77 % στις 27.728 μονάδες.

Ο S&P 500 υποχωρεί 1,43% στις 3.337,02 μονάδες.

Ο Nasdaq διολισθαίνει 2,03% στις 10.825 μονάδες.

Στα οικονομικά δεδομένα της μέρας, σε 860.000 ανήλθαν οι νέες αιτήσεις για επιδόματα ανεργίας στις ΗΠΑ την περασμένη εβδομάδα, όπως ανακοίνωσε την Πέμπτη το αμερικανικό υπουργείο Εργασίας, από 893.000 αιτήσεις προηγουμένως.

Οι αναλυτές ανέμεναν μια μέτρηση στις 850.000 νέες αιτήσεις.

Αυτή ήταν η τρίτη διαδοχική εβδομάδα κατά την οποία το επίπεδο των νέων αιτήσεων για επίδομα ανεργίας παρέμεινε κάτω από το ψυχολογικό όριο του 1 εκατομμυρίου.

Εν τω μεταξύ, ο αριθμός των Αμερικανών που συνεχίζουν να λαμβάνουν επίδομα ανεργίας υποχώρησε κατά 916.000 στο εποχιακά προσαρμοσμένο μέγεθος των 12,63 εκατομμυρίων την εβδομάδα που έληξε στις 5 Σεπτεμβρίου.

Η μέτρηση αυτή περιλαμβάνει μόνο όσους στηρίζονται από επιδόματα που χορηγούνται από τις πολιτείες. Ο αριθμός είναι διπλάσιος αν ληφθούν υπόψη και τα ομοσπονδιακά προγράμματα στήριξης.

Αν σου άρεσε κάνε