Θετικό κλείσιμο της εβδομάδας στα ασιατικά χρηματιστήρια

Θετικό κλείσιμο της εβδομάδας στα ασιατικά χρηματιστήρια

ΑΓΟΡΕΣ UPD 09:09 Δημιουργία 18/09/20, 09:05

Θετικά πρόσημα σημείωσαν για την Παρασκευή οι περισσότεροι μεγάλοι χρηματιστηριακοί δείκτες της Ασίας, κόντρα στο κλίμα ανησυχίας που σημειώθηκε χθες στη Wall Street.

Οι νέες αναφορές της κυβέρνησης της Κίνας για στήριξη των επιχειρήσεων έδωσαν «πάτημα» για τοποθετήσεις στα ταμπλό, ενώ συνεχίζει να προκαλεί προβληματισμό η αύξηση των νέων κρουσμάτων του κορονοϊού Covid-19 στις μεγάλες χώρες της ηπείρου.

Στην κίνηση των δεικτών, ο Nikkei στο Τόκιο κέρδισε 0,08% στις 23.338 μονάδες και ο Kospi στη Σεούλ ενισχύεται 0,27% στις 2.412 μονάδες.

Στην Αυστραλία ο ASX υποχωρεί 0,10% στις 5.877 μονάδες.

Στο Χονκ Κονγκ ο Hang Seng ισχυροποιείται 0,37% στις 24.433 μονάδες και στη Σαγκάη ο Shanghai Composite ανεβαίνει 1,30% στις 3.312 μονάδες.

Στα οικονομικά δεδομένα της μέρας, ο πρωθυπουργός της Κίνας, Λι Κετσιάνγκ, δήλωσε πως το Πεκίνο θα προχωρήσει στην υλοποίηση συγκεκριμένων μέτρων για την υλοποίηση μεταρρυθμίσεων στις κρατικές επιχειρήσεις στο πλαίσιο ενός τριετούς προγράμματος, ενώ θα ενισχυθούν οι προσπάθειες και για την ανάπτυξη των ιδιωτικών επιχειρήσεων.

Ο Λι επισήμανε ότι οι κρατικές επιχειρήσεις πρέπει να δώσουν έμφαση στην επιχειρηματική λειτουργία τους και στο πλαίσιο της ευθύνης για τη λειτουργία τους, αλλά και να αναπτύξουν μηχανισμούς αγοράς, στοχεύοντας στη βελτίωση της ανταγωνιστικότητάς τους.

Παράλληλα, θα πρέπει να αναπτυχθεί ένα πλαίσιο και για τις επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα, με στόχο την ενίσχυση της εμπιστοσύνης τους, στην οικονομική και επιχειρηματική ανάπτυξη.

Αν σου άρεσε κάνε