Το «φάντασμα» του lockdown πάνω από τις ευρωαγορές την Παρασκευή

Το «φάντασμα» του lockdown πάνω από τις ευρωαγορές την Παρασκευή

ΑΓΟΡΕΣ UPD 10:29 Δημιουργία 18/09/20, 10:27

Σε αναζήτηση κατεύθυνσης κινούνται οι δείκτες των ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων για το άνοιγμα της Παρασκευής, με την ανησυχία για την πορεία της αύξησης των κρουσμάτων του κορονοϊού να είναι το κύριο χαρακτηριστικό στην προσοχή των επενδυτών.

Όπως γίνεται και στην Ελλάδα, η συνεχιζόμενη αύξηση των νέων κρουσμάτων της νόσου (την Πέμπτη η Γαλλία, δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία της Ευρωζώνης, κατέγραψε ρεκόρ νέων μολύνσεων) έχει εντείνει τις ανησυχίες για ενδεχόμενο νέο lockdown, με τις επιπτώσεις που θα έχει αυτό για επιχειρήσεις και εργαζόμενους.

Στην κίνηση των δεικτών, ο FTSE στο Λονδίνο χάνει 0,23% στις 6.036 μονάδες.

Ο DAX στη Φρανκφούρτη μένει σταθερός στις 13.208 μονάδες.

Ο CAC στο Παρίσι υποχωρεί 0,17% στις 5.031 μονάδες.

Στην περιφέρεια της Ευρωζώνης, ο MIB στο Μιλάνο διολισθαίνει 0,33% στις 19.681 μονάδες και ο IBEX στη Μαδρίτη κατρακυλά 0,52% στις 7.049 μονάδες.

Ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 συγκεντρώνει απώλειες 0,07% στις 370.01 μονάδες.

Στα οικονομικά δεδομένα της μέρας, ο όγκος των λιανικών πωλήσεων στη Βρετανία αυξήθηκε κατά 0,8% μηνιαίως τον Αύγουστο, ελαφρώς υψηλότερα από το 0,7% που ανέμεναν οι οικονομολόγοι.

Σε σύγκριση με τον αντίστοιχο περσινό μήνα, ήταν 2,8% υψηλότερα, έναντι πρόβλεψης για 3,0%,

Οι βρετανικές λιανικές πωλήσεις είχαν ήδη επιστρέψει σε προ-Covid επίπεδα τον Ιούλιο, ενώ σήμερα είναι πλέον υψηλότερα κατά 4,0% σε σχέση με τα επίπεδα προ κρίσης.

Ωστόσο, υπάρχει μεγάλη διαφορά μεταξύ διαδικτυακών πωλήσεων και πωλήσεων στα φυσικά καταστήματα, με τις πωλήσεις μέσω ίντερνετ να ενισχύονται κατά 34,4% σε ετήσια βάση, τον Αύγουστο, ενώ πολλοί έμποροι -εξαιρουμένου του εμπορίου τροφίμων- αντιμετωπίζουν πολλές πιέσεις.

Αν σου άρεσε κάνε