Ευρωαγορές: Πτώση με το «καλημέρα» λόγω Covid και «μαύρου» χρήματος

Ευρωαγορές: Πτώση με το «καλημέρα» λόγω Covid και «μαύρου» χρήματος

ΑΓΟΡΕΣ UPD 11:01 Δημιουργία 21/09/20, 10:59

Πτώση με το «καλημέρα» σημειώνουν οι ευρωαγορές στην έναρξη της εβδομάδας, τη στιγμή που η πανδημία δείχνει το σκληρό της πρόσωπο στην περιοχή.

Πιο αναλυτικά, στο ταμπλό, ο γερμανικός δείκτης DAX υποχωρεί κατά 1,82%, ο γαλλικός CAC 40 χάνει 1,52% και ο δείκτης του Λονδίνου επίσης καταγράφει πτώση κατά 2,10%.

Την ίδια ώρα, στον ευρωπαϊκό νότο, ο δείκτης του Ισπανίας κινείται πτωτικά κατά 1,64% και ο δείκτης του Μιλάνου επίσης υποχωρεί κατά 1,33%.

Ο Euroxx Stoxx 600 καταγράφει απώλειες 1,23%.

Τράπεζες και ταξίδια πρωταγωνιστούν στις απώλειες στις συναλλαγές της Δευτέρας, «γράφοντας» πτώση άνω του 2%.

Στο επίκεντρο των επενδυτών εκτός από τις εξελίξεις από το μέτωπο του κορονοϊού τίθεται και το ζήτημα με το ξέπλυμα βρώμικου χρήματος των τραπεζικών ιδρυμάτων.

Συγκεκριμένα, αστρονομικά ποσά βρώμικου χρήματος κυκλοφορούσαν και ξεπλένονταν επί χρόνια μέσω των μεγαλύτερων τραπεζικών ιδρυμάτων του κόσμου σύμφωνα με διεθνή έρευνα της Διεθνούς Κοινοπραξίας Ερευνητικών Δημοσιογράφων (International Consortium of Investigative Journalists), η οποία πραγματοποιήθηκε από 108 διεθνή μέσα ενημέρωσης σε 88 χώρες. Η έρευνα βασίζεται σε χιλιάδες "αναφορές ύποπτης δραστηριότητας" (SAR) προς το Δίκτυο Καταπολέμησης Οικονομικού Εγκλήματος του αμερικανικού υπουργείου Οικονομικών, το FinCen, από τράπεζες σε ολόκληρο τον κόσμο.

Αν σου άρεσε κάνε