Morgan Stanley: Οι νέες τιμές-στόχοι για τις συστημικές με εκ νέου κάλυψη

Morgan Stanley: Οι νέες τιμές-στόχοι για τις συστημικές με εκ νέου κάλυψη

ΑΓΟΡΕΣ UPD 12:14 Δημιουργία 21/09/20, 12:10

Εκ νέου κάλυψη των μετοχών των τεσσάρων συστημικών τραπεζών ξεκινά η Morgan Stranley, κάνοντας λόγο για ελκυστικό προφίλ ρίσκου – απόδοσης.

Όπως επισημαίνει, οι μετοχές έχουν υποχωρήσει κατά 57-69% από τις αρχές του έτους, σημειώνοντας ότι οι ανησυχίες της αγοράς είναι κατανοητές, δεδομένου ότι η ελληνική οικονομία οδεύει προς ύφεση 10,8% φέτος, με βάση τις εκτιμήσεις της.

Ο οίκος θέτει σύσταση overweight για την Alpha Bank με στόχο τα 0,90 ευρώ και την Εθνική Τράπεζα με τιμή-στόχο στα 1,70 ευρώ, τονίζοντας ότι προσφέρουν τον καλύτερο συνδυασμό ρίσκου και απόδοσης.

Παράλληλα, θέτει σύσταση equalweight για τη Eurobank, με τιμή-στόχο στα 0,50 ευρώ, σημειώνοντας ότι έχει εμφανίσει τη μεγαλύτερη πρόοδο στη μείωση των μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων αλλά διαπραγματεύεται με πολύ υψηλότερο δείκτη τιμής προς λογιστική αξία.

Τέλος, θέτει σύσταση equalweight για τον τίτλο της Τράπεζας Πειραιώς με τιμή-στόχο στα 1,35 ευρώ, υπογραμμίζοντας ότι έχει τον υψηλότερο δείκτη μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων (οδηγώντας πιθανώς σε μεγαλύτερη χρονική περίοδο ως το ξεκαθάρισμα) και το πιο αδύναμο «μαξιλάρι» έναντι τυχόν ενδεχόμενων αρνητικών σοκ.

Αν σου άρεσε κάνε