Στις επάλξεις οι ευρωαγορές κόντρα στις ανησυχίες για το δεύτερο «κύμα»

Στις επάλξεις οι ευρωαγορές κόντρα στις ανησυχίες για το δεύτερο «κύμα»

ΑΓΟΡΕΣ UPD 10:59 Δημιουργία 22/09/20, 10:55

Ανακάμπτουν οι ευρωπαϊκές αγορές στη συνεδρίαση της Τρίτης κόντρα στις εντεινόμενες ανησυχίες για το δεύτερο κύμα κορονοϊού, που βρίσκεται σε εξέλιξη.

Πιο αναλυτικά, στο ταμπλό, ο γερμανικός δείκτης DAX ενισχύεται κατά 0,80%, ο δείκτης του Λονδίνου επίσης κινείται ανοδικά κατά 0,54% και ο γαλλικός CAC 40 κερδίζει 0,32%.

Την ίδια ώρα, στον ευρωπαϊκό νότο ο δείκτης του Μιλάνου καταγράφει κέρδη κατά 0,48% όπως και ο δείκτης της Ισπανίας κατά 0,28%.

Παράλληλα, ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 ενισχύεται κατά 0,51% με τις μετοχές του τεχνολογικού κλάδου να σημειώνουν άνοδο 1,6% και να ηγούνται των κερδών ενώ οι μετοχές του κλάδου ταξιδιού και αναψυχής υποχωρούν κατά 0,9%.

Υπενθυμίζεται πως χτες ο Stoxx 600 έκλεισε με απώλειες 3,2% με τον κλάδο των τραπεζών να χάνει 5,7% και των ταξιδιών 5,2%.

Νωρίτερα στην Ασία, οι μετοχές των αεροπορικών εταιρειών σημείωσαν πτώση εξαιτίας της ανησυχίας που επικρατεί για την εξάπλωση του κορονοϊού.

Γενικότερα, οι αναλυτές εκτιμούν πως όλο και περισσότερες χώρες στην Ευρώπη αναμένεται να επιβάλλουν περισσότερους περιορισμούς καθώς σημειώνεται σημαντική αύξηση των κρουσμάτων. Στη Βρετανία και συγκεκριμένα στο Λονδίνο επιβάλλονται νέα μέτρα τα οποία περιλαμβάνουν μειωμένες ώρες λειτουργίας των παμπ και των μπαρ και επέκταση της χρήσης μάσκας στις δημόσιες συγκοινωνίες, σε καταστήματα και σε άλλους δημόσιους χώρους.

Αν σου άρεσε κάνε