Στο «πράσινο» η Ασία με ώθηση από τη Wall

Στο «πράσινο» η Ασία με ώθηση από τη Wall

ΑΓΟΡΕΣ UPD 09:57 Δημιουργία 25/09/20, 09:56

Σε θετικό έδαφος κινούνται οι ασιατικές αγορές στη συνεδρίαση της Παρασκευής, αντλώντας ώθηση από το ανοδικό κλείσιμο της Wall Street, καθώς επέστρεψαν οι ελπίδες για ένα νέο πακέτο τόνωσης της αμερικανικής οικονομίας.

Οι Δημοκρατικοί της Βουλής των Αντιπροσώπων ανακοίνωσαν χθες ότι θα περικόψουν την πρόταση τους για το νέο πακέτο τόνωσης της οικονομίας, σε μία προσπάθεια να επανεκκινήσουν τις διαπραγματεύσεις με τους Ρεπουμπλικάνους και τον Λευκό Οίκο.

Ο υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ, Steven Mnuchin και ο πρόεδρος της Federal Reserve, Jerome Powell ανέφεραν τις προηγούμενες ημέρες ότι κορυφαία προτεραιότητα της κυβέρνησης και του Κογκρέσου θα πρέπει να είναι η διάθεση δανείων στις μικρές επιχειρήσεις και η περαιτέρω στήριξη των εκατομμυρίων Αμερικανών που έχουν χάσει την δουλειά τους.

Το αδιέξοδο στις διαπραγματεύσεις Δημοκρατικών – Ρεπουμπλικάνων για το πακέτο τόνωσης και η κλιμακούμενη πολιτική ένταση ενόψει των προεδρικών εκλογών του Νοεμβρίου έχουν επιβαρύνει το κλίμα, εν μέσω και των προειδοποιήσεων των αναλυτών ότι η οικονομία θα συνεχίζει να αντιμετωπίζει μεγάλες προκλήσεις όσο διαρκεί η πανδημία.

Στο ταμπλό, ο ιαπωνικός Nikkei 225 σημειώνει άνοδο 0,5% στις 23.204,62 μονάδες.

Στο Χονγκ Κονγκ ο Hang Seng χάνει 0,4%, ενώ στην ηπειρωτική Κίνα ο δείκτης Shanghai Composite υποχωρεί σε ποσοστό 0,3%.

Ο Kospi της Νότιας Κορέας ενισχύεται σε ποσοστό 0,6%, ενώ στην Αυστραλία ο S&P/ASS 200 κερδίζει 1,4%.

Αν σου άρεσε κάνε