Μικρές διακυμάνσεις στην Ευρώπη

Μικρές διακυμάνσεις στην Ευρώπη

ΑΓΟΡΕΣ UPD 11:48 Δημιουργία 25/09/20, 11:47

Μικρές διακυμάνσεις σημειώνονται στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια την Παρασκευή, με τους επενδυτές να εμφανίζονται ανήσυχοι για την εξέλιξη της πανδημίας του κορονοϊού και την οικονομική ανάκαμψη.

Στο ταμπλό, υποχωρεί ο γερμανικός δείκτης DAX κατά 0,20%, ο γαλλικός CAC 40 επίσης κινείται πτωτικά κατά 0,43% και ο δείκτης του Λονδίνου FTSE 100 ενισχύεται κατά 0,17%.

Στον ευρωπαϊκό νότο ο δείκτης του Μιλάνου χάνει 0,16% και ενώ της Ισπανίας ενισχύεται κατά 0,20%.

Στο επίκεντρο των επενδυτών παραμένει ο κορονοϊός όπως επίσης και η πορεία της οικονομίας. Η προοπτική περαιτέρω τόνωσης της αμερικανικής οικονομίας αποτελεί προτεραιότητα για τον πρόεδρο της Fed Jerome Powell και τον υπουργό Οικονομικών Steven Mnuchin οι οποίοι μάλιστα δήλωσαν στο Κογκρέσο την Πέμπτη ότι $380 δισ. που έχουν απομείνει από το τελευταίο πακέτο οικονομικής βοήθειας θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για να βοηθήσουν τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις.

Οι Δημοκρατικοί ετοιμάζουν ένα πακέτο βοήθειας ύψους $2,4 τρισ. το οποίο θα μπορούσαν να ψηφίσουν την επόμενη εβδομάδα όπως ανέφερε πηγή στο CNBC. Tο πακέτο θα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων αυξημένα επιδόματα ανεργίας ωστόσο το συνολικό ποσό υπερβαίνει αρκετά αυτό το οποίο οι Ρεπουμπλικανοί είναι πρόθυμοι να πληρώσουν.

Υπενθυμίζεται πως νωρίτερα στην Ασία οι αγορές κατέγραψαν κέρδη αντλώντας ώθηση από το ανοδικό κλείσιμο της Wall Street χθες καθώς επέστρεψαν οι ελπίδες για ένα νέο πακέτο τόνωσης της αμερικανικής οικονομίας.

Στα επιχειρηματικά νέα της ημέρας η BMW και δύο από τις θυγατρικές της στις ΗΠΑ συμφώνησαν να πληρώσουν πρόστιμο ύψους 18 εκατομμυρίων δολαρίων καθώς ισχυρίστηκαν αύξηση του όγκου πωλήσεων προκειμένου να προσελκύσουν επενδύσεις εταιρικών ομολόγων.

Αν σου άρεσε κάνε