Ευρωαγορές: Σε «καυτά» μέτωπα το βλέμμα των traders

Ευρωαγορές: Σε «καυτά» μέτωπα το βλέμμα των traders

ΑΓΟΡΕΣ UPD 10:53 Δημιουργία 29/09/20, 10:48

Στο «κόκκινο» κινούνται οι ευρωαγορές στις συναλλαγές της Τρίτης.

Οι επενδυτές έχουν στραμμένη την προσοχή τους στις διαπραγματεύσεις για το Brexit, στις συζητήσεις για το νέο πακέτο ανακούφισης από τον αντίκτυπο του κορονοϊού στις ΗΠΑ και στο πρώτο ντιμπέιτ μεταξύ του Ντόναλντ Τραμπ και του Τζο Μπάιντεν ενόψει των προεδρικών εκλογών στη χώρα.

Πιο αναλυτικά, στο ταμπλό, ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 σημειώνει απώλειες 0,47% με τον τραπεζικό κλάδο να σημειώνει πτώση 1,3%. Ο έτερος πανευρωπαϊκός δείκτης, Eurostoxx 50, με τα "βαριά χαρτιά" της Ευρωζώνης, χάνει 0,45%.

Ο γερμανικός DAX υποχωρεί κατά 0,58%, με τον γαλλικό CAC 40 να σημειώνει απώλειες 0,34% και τον βρετανικό FTSE 100 να διολισθαίνει 0,38%.

Στην περιφέρεια, ο ιταλικός FTSE MIB υποχωρεί 0,47%, ενώ ο ισπανικός IBEX 35 χάνει 0,63%.

Οι επενδυτές προετοιμάζονται για το πρώτο ντιμπέιτ ενόψει των προεδρικών εκλογών μεταξύ του προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ και του Δημοκρατικού υποψήφιου Τζο Μπάιντεν, με μια σαφή νίκη για κάθε μία από τις δύο πλευρές να ενδέχεται να προκαλέσει κάποια κίνηση στις αγορές.

Το επενδυτικό αίσθημα πιθανότατα θα ενισχυθεί κάπως από πιθανές αναφορές προόδου προς ένα νέο πακέτο δημοσιονομικών κινήτρων στις ΗΠΑ, με την πρόεδρο της Βουλής Νάνσυ Πελόζι να ανακοινώνει τη Δευτέρα το βράδυ ότι οι Δημοκρατικοί παρουσίασαν ένα νέο πακέτο τόνωσης της οικονομίας ύψους 2,2 τρισ. δολαρίων, μικρότερο από το αρχικά προτεινόμενο ωστόσο πολύ ψηλότερο από αυτό που έχουν προτείνει οι Ρεπουμπλικάνοι.

Πίσω στην Ευρώπη, το Ηνωμένο Βασίλειο και η Ευρωπαϊκή Ένωση έχουν αφήσει να εννοηθεί ότι η συμφωνία για το Brexit βρίσκεται ακόμη μακριά, καθώς οι διαπραγματεύσεις ξεκίνησαν εκ νέου χθες Δευτέρα.

Στα επιχειρηματικά νέα, η LVMH προχωρά στην κατάθεση αγωγής κατά της Tiffany, σε μια νομική αντεπίθεση κατά της αγωγής της δεύτερης, στην αντιπαράθεση που έχει ξεσπάσει για το βήμα πίσω που έκανε ο γαλλικός όμιλος από τη συμφωνία εξαγοράς ύψους 16,2 δισεκατομμυρίων δολαρίων και η οποία θα ήταν η μεγαλύτερη όλων των εποχών στον κλάδο των προϊόντων πολυτελείας.

Αν σου άρεσε κάνε