Η Ασία «χωνεύει» τη μάχη Τραμπ-Μπάιντεν

Η Ασία «χωνεύει» τη μάχη Τραμπ-Μπάιντεν

ΑΓΟΡΕΣ UPD 10:09 Δημιουργία 30/09/20, 10:07

Το debate Τραμπ-Μπάιντεν «διαβάζουν» οι ασιατικές αγορές στη συνεδρίαση της Τετάρτης, καταγράφοντας μεικτά πρόσημα, ενώ την ίδια ώρα οι επενδυτές εστιάζουν και στα οικονομικά στοιχεία που κυκλοφόρησαν σήμερα στην Κίνα.

Πιο αναλυτικά, στο ταμπλό, στην Ιαπωνία ο Nikkei 225 σημείωσε απώλειες 1,58% στις 23.166,50. Στην ηπειρωτική Κίνα, ο Shanghai Composite χάνει 0,51% και ο Shenzhen καταγράφει πτώση 0,21%. Ο δείκτης Hang Seng του Χονγκ Κονγκ κερδίζει 0,41%. Ο S&P/ASX 200 στην Αυστραλία σημείωσε βουτιά 2,29% ενώ ο Kospi στη Νότια Κορέα παρέμεινε κλειστός λόγω αργίας.

Η μεταποιητική δραστηριότητα στην Κίνα αναπτύχθηκε σημαντικά τον Σεπτέμβριο καθώς η ανάκαμψη της ζήτησης στον κλάδο και η παραγωγή επιταχύνθηκαν, σύμφωνα με τον ΡΜΙ, σηματοδοτώντας περαιτέρω βελτίωση στην κινεζική οικονομία. Ο επίσημος μεταποιητικός ΡΜΙ σημείωσε άνοδο στις 51,5 μονάδες τον Σεπτέμβριο από τις 51 μονάδες τον Αύγουστο. Πρόκειται για υψηλότερη μέτρηση από το 51,2 που ανέμεναν οι οικονομολόγοι. Τα στοιχεία σηματοδοτούν τον έβδομο συνεχόμενο μήνα που ο δείκτης μεταποίησης διαμορφώνεται υψηλότερα των 50 μονάδων που διαχωρίζουν την ανάπτυξη από την ύφεση. Ο υποδείκτης που μετρά την παραγωγή, σημείωσε άνοδο στις 54 από τις 53,5 μονάδες, με τις νέες παραγγελίες να σημειώνουν άνοδο στις 52,8 από τις 52 μονάδες. Ο υποδείκτης για τις παραγγελίες εξαγωγών σημείωσε άνοδο στις 50,8 μονάδες, για πρώτη φορά πάνω από τις 50 μονάδες καθώς η πανδημία έπληξε τη ζήτηση παγκοσμίως για τα κινεζικά αγαθά.

Επίσης, άνοδο για έβδομο συνεχόμενο μήνα κατέγραψεο ΡΜΙ υπηρεσιών στην Κίνα τον Σεπτέμβριο, εμφανίζοντας συνέχιση της ανάπτυξης στις βιομηχανίες υπηρεσιών. Ο δείκτης σημείωσε άνοδο στις 55,9 μονάδες τον Σεπτέμβριο από τις 55,2 μονάδες τον Αύγουστο. Ο υποδείκτης που μετρά την επιχειρηματική δραστηριότητα στον τομέα υπηρεσιών, σημείωσε άνοδο στις 55,2 μονάδες τον Σεπτέμβριο από τις 54,3 μονάδες τον Αύγουστο. Ο υποδείκτης για την κατασκευαστική δραστηριότητα παρέμεινε σταθερός στις 60,2 μονάδες έναντι του προηγουμένου μήνα. Ο υποδείκτης νέων παραγγελιών για τον μη μεταποιητικό κλάδο, ένας δείκτης που καταγράφει τη ζήτηση, σημείωσε άνοδο στις 54 μονάδες τον Σεπτέμβριο από τις 52,3 μονάδες τον Αύγουστο.

Εν τω μεταξύ, οι επενδυτές είχαν στραμμένα τα βλέμματά τους και στο πρώτο ντιμπέιτ στις ΗΠΑ μεταξύ του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ και του αρχηγού των Δημοκρατικών Τζο Μπάιντεν, με τους δύο υποψήφιους να ανταλλάζουν βαριές κουβέντες.

Σημειώνεται πως σύμφωνα με δημοσκόπηση-στιγμιότυπο που διενεργήθηκε από το τηλεοπτικό δίκτυο CBS κατέδειξε ότι οι περισσότεροι από τους τηλεθεατές αισθάνθηκαν ενοχλημένοι από τον εξαιρετικά τεταμένο και εξαιρετικά "αρνητικό" τόνο του πρώτου ντιμπέιτ των υποψηφίων για την προεδρία των ΗΠΑ, με μόλις το 17% των ερωτηθέντων να λέει πως αποκόμισε θετική αίσθηση από τη συζήτηση.

Σύμφωνα με αυτή τη στιγμιαία δημοσκόπηση, το 48% των τηλεθεατών κρίνει ότι νικητής αυτής της πρώτης αναμέτρησης ήταν ο υποψήφιος των Δημοκρατικών Τζο Μπάιντεν, ενώ το 41% θεώρησε αντιθέτως πως κέρδισε ο Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ. Το υπόλοιπο 11% θεώρησε ότι δεν κέρδισε καθαρά κανείς

Στις εξελίξεις γύρω από την πανδημία του κορονοϊού, η Regeneron ανακοίνωσε ότι το φάρμακο REGN-COV2 βελτίωσε τα συμπτώματα σε ασθενείς που δεν είχαν νοσηλευτεί με τον ιό.

Αν σου άρεσε κάνε