Πρακτικά Fed: «Κλειδί» η δημοσιονομική τόνωση για την ανάκαμψη

Πρακτικά Fed: «Κλειδί» η δημοσιονομική τόνωση για την ανάκαμψη

ΑΓΟΡΕΣ UPD 22:42 Δημιουργία 07/10/20, 22:39

Αξιωματούχοι της κεντρικής τράπεζας των ΗΠΑ εξέφρασαν την ανησυχία ότι αν δεν υπάρξει περαιτέρω δημοσιονομική τόνωση θα απειλούνταν η ανάκαμψη της οικονομίας, σύμφωνα με τα πρακτικά της συνεδρίασης της Fed τον Σεπτέμβριο.

Στη συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε στις 15 με 16 Σεπτεμβρίου οι αξιωματούχοι της Fed συζήτησαν εκτενώς για τις προοπτικές της αμερικανικής οικονομίας.

«Πολλοί συμμετέχοντες επισήμαναν ότι το οικονομικό τους outlook στηρίζεται στην υπόθεση ότι θα υπάρξει περαιτέρω δημοσιονομική στήριξη και ότι αν η μελλοντική δημοσιονομική στήριξη έιναι σημαντικά μικρότερη ή φτάσει αργότερα από ότι αναμένεται, ο ρυθμός της ανάκαμψης θα είναι πιο αργός από τον αναμενόμενο» επισημαίνεται στα πρακτικά.

«Η απουσία περαιτέρω δημοσιονομικής στήριξης θα διόγκωνε τις οικονομικές δυσκολίες για τις μειονότητες και τους χαμηλόμισθους» σημειώνεται σύμφωνα με το CNBC.

Εν τω μεταξύ, κάποιοι από τους αξιωματούχους υποστήριξαν ότι στις επόμενες συνεδριάσεις θα πρέπει να εξεταστεί το μέγεθος και η σύνθεση του προγράμματος αγοράς ομολόγων.

Αν σου άρεσε κάνε