Με το δεξί στη νέα εβδομάδα η Ασία - Ράλι στην Κίνα

Με το δεξί στη νέα εβδομάδα η Ασία - Ράλι στην Κίνα

ΑΓΟΡΕΣ UPD 10:08 Δημιουργία 12/10/20, 10:06

Με το δεξί «εγκαινιάζουν» τη νέα εβδομάδα οι ασιατικές αγορές, την ώρα που οι επενδυτές παρακολουθούν τις κινήσεις του κινεζικού γουάν.

Ειδικότερα, στο ταμπλό, στην Κίνα ο Shangai Composite ενισχύεται κατά 2,25% και ο Shenzhen Component επίσης κινείται ανοδικά κατά 2,62%. Στο Χονγκ Κονγκ ο δείκτης Hang Seng κερδίζει 2,20%, καθώς οι μετοχές των κινεζικών τραπεζών που είναι εισηγμένες στο χρηματιστήριο της πόλης καταγράφουν άνοδο: Συγκεκριμένα, η μετοχή της China Construction Bank κερδίζει 5,58%, εκείνη της ICBC σημειώνει άλμα 6,23% ενώ η μετοχή της Bank of China προσθέτει 4,18%.

Στη Νότια Κορέα, ο Kospi σημειώνει κέρδη 0,46% και στην Αυστραλία ο S&P/ASX 200 κέρδισε 0,49%. Στην Ιαπωνία, ο Nikkei ήταν ο μοναδικός δείκτης που κινήθηκε στο κόκκινο, με απώλειες 0,26% στις 23.558,69 μονάδες.

Οι επενδυτές παρακολουθούν τις κινήσεις του κινεζικού γουάν τη Δευτέρα, αφού η Λαϊκή Τράπεζα της Κίνας ανακοίνωσε μια αλλαγή που το έκανε φθηνότερο να ''σορτάρουν'' το γουάν.

Οι traders ''σορτάρουν'' το γουάν όταν αναμένουν ότι το νόμισμα θα εξασθενήσει στο μέλλον. Ένας τρόπος για να το κάνουν αυτό είναι να δανειστούν σε γουάν με την ελπίδα να το αγοράσουν ξανά σε χαμηλότερη τιμή αργότερα και να βγάλουν κέρδος από τη διαφορά.

Η κεντρική τράπεζα ανακοίνωσε το Σάββατο ότι τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα δεν χρειάζεται πλέον να βάζουν στην άκρη μετρητά όταν διεξάγουν forward trading σε ξένο νόμισμα, με ισχύ από τη Δευτέρα. Το γουάν διαμορφώθηκε σε 6,7192 ανά δολάριο, σε σύγκριση με επίπεδα κάτω του 6,7 έναντι του νομίσματος την περασμένη εβδομάδα.

Αν σου άρεσε κάνε