Σε κλοιό αβεβαιότητας οι ασιατικές αγορές

Σε κλοιό αβεβαιότητας οι ασιατικές αγορές

ΑΓΟΡΕΣ UPD 09:45 Δημιουργία 16/10/20, 09:43

Ψάχνουν κατεύθυνση οι ασιατικές αγορές στην τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδας, με τους επενδυτές να ανησυχούν για το δεύτερο κύμα κορονοϊού που πλήττει τον πλανήτη, παρακολουθώντας παράλληλα στενά τις εξελίξεις γύρω από το μέτωπο των εκλογών και των παζαριών για το πακέτο τόνωσης της αμερικανικής οικονομίας στις ΗΠΑ.

Πιο αναλυτικά, στο ταμπλό, ο ιαπωνικός δείκτης Nikkei 225 σημειώνει μικρές απώλειες 0,3% στις 23.443,42 μονάδες.

Στο Χονγκ Κονγκ ο Hang Seng ενισχύεται σε ποσοστό 1,1%, ενώ στην ηπειρωτική Κίνα ο Shanghai Composite σημειώνει μικρά κέρδη 0,1%.

Ο Kospi της Νότιας Κορέας χάνει 0,8%. Στην Αυστραλία ο δείκτης S&P/ASX 200 σημειώνει πτώση 0,5%, ενώ οι δείκτες σε Ταϊβάν και Ινδονησία υποχωρούν 0,6%.

Αρνητικό κλίμα διαμορφώνουν και οι πολιτικές εξελίξεις στις ΗΠΑ. Οι προσδοκίες για ένα πακέτο στήριξης στις ΗΠΑ φαίνεται ότι δεν επιβεβαιώνονται, με τις διαφορές των δύο κομμάτων στο Κογκρέσο να παραμένουν μεγάλες καθώς η χώρα έχει μπει στην τελική ευθεία των εκλογών του Νοεμβρίου.

Οι επενδυτές ήλπιζαν ότι η Ουάσινγκτον θα έδινε το πράσινο φως σε ένα μεγάλο πακέτο τόνωσης της οικονομίας, με σκοπό την ανακούφιση των επιχειρήσεων και των νοικοκυριών μετά την βουτιά της οικονομικής δραστηριότητας το β' τρίμηνο εν μέσω του γενικευμένου lockdown.

Αν σου άρεσε κάνε