«Πράσινο» στην Ευρώπη με το βλέμμα στο αμερικανικό πακέτο τόνωσης

«Πράσινο» στην Ευρώπη με το βλέμμα στο αμερικανικό πακέτο τόνωσης

ΑΓΟΡΕΣ UPD 11:02 Δημιουργία 19/10/20, 11:01

Στο πράσινο κινούνται οι ευρωαγορές στην πρώτη συνεδρίαση της εβδομάδας, με τους επενδυτές να ελπίζουν ότι θα επιτευχθεί συμφωνία σχετικά με το νέο οικονομικό πακέτο στις ΗΠΑ τις επόμενες εβδομάδες και ότι θα έρθει εμβόλιο κατά του κορονοϊού μέχρι το τέλος του έτους.

Ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 σημειώνει κέρδη 0,83% στις 370,54 μονάδες, με τον τραπεζικό κλάδο να σημειώνει άνοδο 1.3%.

Στο υπόλοιπο ταμπλό, ο γερμανικός DAX κερδίζει 0,78%, ο βρετανικός FTSE 100 προσθέτει 0,54% και ο γαλλικός CAC-40 ενισχύεται 1,02%.

Στην περιφέρεια, ο ισπανικός IBEX-35 σημειώνει άνοδο 1,11% και ο ιταλικός FTSE MIB κερδίζει 0,97%.

Η Δημοκρατική πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Νάνσι Πελόσι δήλωσε χθες, Κυριακή, ότι οι διαφορές παραμένουν με την κυβέρνηση του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ για ένα ευρύ πακέτο βοήθειας κατά των οικονομικών συνεπειών του κορονοϊού. Ωστόσο η ίδια εμφανίστηκε αισιόδοξη ότι ένα νομοσχέδιο θα μπορούσε να προωθηθεί πριν από τηνδιεξαγωγή των προεδρικών εκλογών στις 3 Νοεμβρίου.

Ωστόσο, οι ανησυχίες σχετικά με την εξάπλωση της πανδημίας και το αδιέξοδο στις εμπορικές διαπραγματεύσεις για το Brexit παραμένουν στο προσκήνιο.

Ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον δήλωσε την περασμένη εβδομάδα ότι οι συνομιλίες έχουν τελειώσει και ότι το Ηνωμένο Βασίλειο θα πρέπει να "ετοιμαστεί" για εμπορική σχέση με την ΕΕ από την 1η Ιανουαρίου χωρίς να υπάρξει εμπορική συμφωνία. Οι εμπορικές συνομιλίες θα συνεχιστούν τη Δευτέρα αλλά όχι αυτοπροσώπως, όπως είχε προγραμματιστεί προηγουμένως.

Στο μέτωπο του κορονοϊού, ο Ιταλός πρωθυπουργός ανακοίνωσε νέα περιοριστικά μέτρα για τον περιορισμό του ιού, συμπεριλαμβανομένων των περιορισμών στις ώρες λειτουργίες των εστιατορίων και στις δημόσιες συγκεντρώσεις. Σημειώνεται πως χθες η Ιταλία κατέγραψε πάνω από 11.000 νέα κρούσματα κορονοϊού.

Στα επιχειρηματικά νέα, η εταιρεία ιατρικής τεχνολογίας Philips ανακοίνωσε πολύ καλύτερα από ό,τι αναμενόταν αποτελέσματα γ΄ τριμήνου, καθώς η πανδημία του κορονοϊού ενίσχυσε τη ζήτηση για νοσοκομειακό εξοπλισμό που είναι απαραίτητος για να βοηθήσει τους ασθενείς να καταπολεμήσουν την ασθένεια.

Η ολλανδική Philips ανακοίνωσε ότι οι συγκρίσιμες πωλήσεις αυξήθηκαν 10% στα 4,98 δισ. ευρώ, χάρη στην αύξηση 42% των πωλήσεων της μονάδας φροντίδας, η οποία κατασκευάζει συσκευές παρακολούθησης και αναπνευστικής φροντίδας, που χρησιμοποιούνται για την θεραπεία ασθενών με κορονοϊό. Τα προσαρμοσμένα EBITA αυξήθηκαν στα 769 εκατ. ευρώ στο διάστημα Ιουλίου-Σεπτεμβρίου, υπερβαίνοντας τις εκτιμήσεις για 630 εκατ. ευρώ.

Αν σου άρεσε κάνε