Θετική στάση της Wall Street την Τρίτη, πριν τη συνάντηση Πελόζι - Μνούτσιν

Θετική στάση της Wall Street την Τρίτη, πριν τη συνάντηση Πελόζι - Μνούτσιν

ΑΓΟΡΕΣ Δημιουργία 20/10/20, 16:41

Ανοδικά ξεκίνησαν τις συνεδριάσεις της Τρίτης οι δείκτες του αμερικανικού χρηματιστηρίου, με την προσοχή των επενδυτών να είναι στραμμένη και πάλι στις συζητήσεις μεταξύ των Δημοκρατικών και των Ρεπουμπλικανών για το νέα πακέτο στήριξης στην οικονομία των ΗΠΑ απέναντι στην κρίση του κορονοϊού.

Αργότερα μέσα στη μέρα η επικεφαλής των Δημοκρατικών στο Κογκρέσο, Νάνσι Πελόζι, θα συναντηθεί ξανά με τον υπουργό Οικονομικών, Στίβεν Μνούτσιν, ώστε να συνεχιστούν οι διαπραγματεύσεις επί του πακέτου.

Μιλώντας για το θέμα, ο πρόεδρος Ντόναλτ Τραμπ ανέφερε σε συνέντευξη του στο Fox πως «θέλω να το κάνω ακόμα μεγαλύτερο από τους Δημοκρατικούς. Δεν συμφωνούν όλοι οι Ρεπουμπλικάνοι, αλλά θα συμφωνήσουν. Θέλω να το κάνω ακόμη μεγαλύτερο, γιατί πρόκειται για χρήματα που πηγαίνουν σε ανθρώπους που δεν τους αξίζει αυτό που τους συνέβη».

Στην κίνηση των δεικτών, ο Dow κερδίζει 0,33% στις 28.287 μονάδες.

Ο S&P 500 ενισχύεται 0,45% στις 3.440 μονάδες.

Ο Nasdaq ανεβαίνει 0,28% στις 11.521 μονάδες.

Στα οικονομικά δεδομένα της μέρας, άνοδο 1,9% σημείωσαν οι ενάρξεις κατοικιών στις ΗΠΑ το Σεπτέμβριο σε σύγκριση με τον Αύγουστο, φτάνοντας στο ετήσιο προσαρμοσμένο μέγεθος του 1,42 εκατ., σύμφωνα με το υπουργείο Εμπορίου.

Οι οικοδομικές άδειες για την κατασκευή νέων κατοικιών ενισχύθηκαν πάνω από 5% μεταξύ Αυγούστου και Σεπτεμβρίου, στο ετήσιο προσαρμοσμένο μέγεθος του 1,55 εκατ.

Οι αναλυτές εκτιμούσαν ότι οι ενάρξεις κατοικιών θα αυξηθούν στο επίπεδο του 1,45 εκατ. και οι άδειες στο 1,52 εκατ.

Αν σου άρεσε κάνε