Ασία: Μοιρασμένα πρόσημα με το βλέμμα στα αμερικανικά «παζάρια»

Ασία: Μοιρασμένα πρόσημα με το βλέμμα στα αμερικανικά «παζάρια»

ΑΓΟΡΕΣ UPD 09:59 Δημιουργία 21/10/20, 09:57

Σε μεικτό έδαφος κινούνται οι ασιατικές αγορές στις συναλλαγές της Τετάρτης, με το επενδυτικό ενδιαφέρον να στρέφεται στις εξελίξεις σχετικά με το οικονομικό πακέτο στις ΗΠΑ.

Η κυβέρνηση Τραμπ και οι Δημοκρατικοί σημείωσαν πρόοδο στις διαπραγματεύσεις την Τρίτη, αλλά εξακολουθούν να υπάρχουν σημαντικές διαφορές, σύμφωνα με τον προσωπάρχη του Λευκού Οίκου Mark Meadows.

"Ακόμα κι αν δεν υπάρξει συμφωνία πριν από τον Νοέμβριο, υπάρχουν μεγάλες ελπίδες ότι θα υπάρξει ένα πακέτο μετά τις εκλογές", ανέφερε ο Tapas Strickland, διευθυντής οικονομικών της Εθνικής Τράπεζας της Αυστραλίας.

Στο ταμπλό, στην Κίνα, ο Shangai Composite σημειώνει απώλειες 0,21% και ο Shenzhen Component επίσης καταγράφει πτώση 1,34%.

Στο Χονγκ Κονγκ ο δείκτης Hang Seng κερδίζει 0,81%, στη Νότια Κορέα ο Kospi προσθέτει 0,45% και στην Αυστραλία ο S&P/ASX 200 ενισχύθηκε 0,12%. Στην Ιαπωνία, ο Nikkei 225 κέρδισε 0,27%.

Στο μέτωπο της πανδημίας, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Moderna, Stephane Bance, δήλωσε στη Wall Street Journal ότι το εμβόλιο της εταιρείας για τον κορονοϊό θα μπορούσε να είναι έτοιμο για χρήση έκτακτης ανάγκης τον Δεκέμβριο, εάν υπάρξουν θετικά αποτελέσματα από τις ενδιάμεσες δοκιμές που θα γίνουν τον Νοέμβριο.

Σε επίπεδο μεμονωμένων μετοχών, η μετοχή της Cathay Pacific στο χρηματιστήριο του Χονγκ Κονγκ σημειώνει άνοδο άνω του 4%, καθώς η εταιρεία ανακοίνωσε την Τετάρτη ότι θα απολύσει περίπου 5.900 εργαζόμενους, στο πλαίσιο ενός σχεδίου αναδιάρθωσης. Η θυγατρική της αεροπορικής εταιρείας, η Cathay Dragon, θα σταματήσει επίσης να λειτουργεί από σήμερα.

Άνοδο σημείωσαν οι μετοχές και άλλων αεροπορικών εταιρειών. Ειδικότερα, η μετοχή της αυστραλιανής Qantas Airways ενισχύθηκε 0,46%, η μετοχή της Japan Airlines σημείωσε ''άλμα'' 2,98% ενώ εκείνη της ANA Holdings πρόσθεσε 1,5%. Παράλληλα, η μετοχή της Korean Air Lines κέρδισε 2,44% ενώ εκείνη της Singapore Airlines πρόσθεσε 1,71%.

Αν σου άρεσε κάνε