Ασία: Σοκ από τη χθεσινή «βουτιά» στη Wall Street

Ασία: Σοκ από τη χθεσινή «βουτιά» στη Wall Street

ΑΓΟΡΕΣ UPD 09:47 Δημιουργία 29/10/20, 09:45

Σε μεικτό έδαφος κινούνται οι ασιατικές αγορές στη συνεδρίαση της Πέμπτης, με τους επενδυτές να διαβάζουν τη χθεσινή βουτιά στη Wall Street, τη στιγμή που ο κορονοϊός επελαύνει σε Ευρώπη κι ΗΠΑ.

Πιο αναλυτικά, στο ταμπλό, ο ιαπωνικός Nikkei 225 σημείωσε πτώση 0,37%. Στο Χονγκ Κονγκ ο Hang Seng χάνει 0,72%, ενώ στην ηπειρωτική Κίνα ο Shanghai composite κερδίζει 0,11% και ο Shenzhen προσθέτει 1,22%.

Ο Kospi της Νότιας Κορέας καταγράφει απώλειες 0,79%, ενώ στην Αυστραλία ο S&P/ASX 200 έχασε 1,61%.

Στο μέτωπο του κορονοϊού, η Τρίτη ήταν η τρίτη συνεχόμενη ημέρα, που οι ΗΠΑ κατέγραψαν ρεκόρ ημερήσιων κρουσμάτων.

Παράλληλα, πανεθνικό lockdown στη Γαλλία ανακοίνωσε μέσω τηλεοπτικού διαγγέλματος χθες Τετάρτη ο Γάλλος Πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν σε μια προσπάθεια να περιορίσει την επιδημία που κινδυνεύει να βγει εκτός ελέγχου. Προηγουμένως, η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ είχε προαναγγείλει μερικό "lockdown" σε όλη τη Γερμανία έπειτα από συμφωνία της ομοσπονδιακής κυβέρνησης και των κρατιδίων.

Η Κεντρική Τράπεζα της Ιαπωνίας διατήρησε σταθερή τη νομισματική πολιτική της. Στην τριμηνιαία έκθεση της κεντρικής τράπεζας, η διάμεση πρόβλεψή της για το πραγματικό ΑΕΠ αναθεωρήθηκε προς τα κάτω σε μείωση 5,5% για το έτος χρήσης του 2020, εν συγκρίσει με τις μέσες εκτιμήσεις για πτώση 4,7% που είχε προβλεφθεί τον Ιούλιο.

Εν τω μεταξύ, οι λιανικές πωλήσεις της Ιαπωνίας μειώθηκαν κατά 8,7% το Σεπτέμβριο σε σύγκριση με ένα χρόνο νωρίτερα, σύμφωνα με τα στοιχεία του Υπουργείου Οικονομίας. Οι μέσες εκτιμήσεις σε έρευνα του Reuteres έκαναν λόγο για πτώση 7,7%.

Αν σου άρεσε κάνε