Θετικά πρόσημα στην Ευρώπη

Θετικά πρόσημα στην Ευρώπη

ΑΓΟΡΕΣ UPD 11:38 Δημιουργία 03/11/20, 11:35

Σε θετικό έδαφος κινούνται οι ευρωαγορές, με το βλέμμα στραμμένο στην εκλογική αναμέτρηση των ΗΠΑ.

Πιο αναλυτικά, στο ταμπλό, ο γερμανικός δείκτης DAX ενισχύεται κατά 0,62%, ο δείκτης του Λονδίνου επίσης κινείται ανοδικά κατά 1,21% και ο γαλλικός CAC 40 καταγράφει κέρδη 1,02%.

Στον ευρωπαϊκό νότο, ο ισπανικός δείκτης IBEX 35 σημειώνει άνοδο 0,89% και ο δείκτης του Μιλάνου κερδίζει 1,21%.

Οι ευρωπαϊκές αγορές ακολουθούν το θετικό κλίμα που επικρατεί και στις υπόλοιπες αγορές καθώς τόσο στην Ασία νωρίτερα όσο και στη Wall Street οι δείκτες κινήθηκαν ανοδικά με τους επενδυτές να αναμένουν τα αποτελέσματα των αμερικανικών εκλογών.

Λίγες ώρες πριν την ανακοίνωση του αποτελέσματος, ο Τζο Μπάιντεν φαίνεται να κατέχει το προβάδισμα έναντι του Ντόναλντ Τραμπ καθώς σύμφωνα με δημοσκόπηση των NBC News/Wall Street Journal, ο δημοκρατικός υποψήφιος συγκεντρώνει το 52% ενώ ο Αμερικανός πρόεδρος το 42%. Αξίζει να σημειωθεί πως μέχρι τώρα έχουν ήδη καταμετρηθεί 94 εκατ. επιστολικές ψήφοι, ξεπερνώντας ή πλησιάζοντας τα συνολικά επίπεδα ψήφων του 2016 σύμφωνα με το Εκλογικό Πρόγραμμα των ΗΠΑ.

Στα εταιρικά νέα της ημέρας, η Hugo Boss ανακοίνωσε την Τρίτη ότι ήταν κερδοφόρος στο γ' τρίμηνο, καθώς τα μέτρα ελέγχου του κόστους αντισταθμίζουν τη μείωση στις πωλήσεις. Η γερμανική εταιρεία ενδυμάτων πολυτελείας κατέγραψε καθαρά κέρδη 3 εκατ. ευρώ, από 56 εκατ. ευρώ την αντίστοιχη περίοδο του 2019. Η επιστροφή στην κερδοφορία, η οποία ακολουθεί μετά την καταγραφή ζημιών 186 εκατ. ευρώ στο β' τρίμηνο, αποδίδεται στον έλεγχο του κόστους, με τα λειτουργικά έξοδα να έχουν υποχωρήσει 15% στο τρίμηνο.

Αν σου άρεσε κάνε