Κέρδη στην Ασία με το βλέμμα στο εκλογικό θρίλερ

Κέρδη στην Ασία με το βλέμμα στο εκλογικό θρίλερ

ΑΓΟΡΕΣ UPD 10:19 Δημιουργία 04/11/20, 10:18

Κέρδη καταγράφτηκαν στα ασιατικά χρηματιστήρια στη συνεδρίαση της Τετάρτης, με το εκλογικό θρίλερ στις ΗΠΑ συνεχίζει να μονοπωλεί την επενδυτική προσοχή.

Ο Δημοκρατικός υποψήφιος Τζο Μπάιντεν διατηρεί ένα μικρό προβάδισμα χωρίς ωστόσο να έχει συγκεντρώσει τους 270 εκλέκτορες που χρειάζεται για να κερδίσει την προεδρία. Από την πλευρά του ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ σε δηλώσεις του από τον Λευκό Οίκο ανέφερε ότι αυτός και το επιτελείο του ετοιμάζονται "για μια μεγάλη γιορτή, για μια μεγάλη επιτυχία", υποστηρίζοντας ότι έχει νικήσει στις εκλογές.

Με την καταμέτρηση των ψήφων να συνεχίζεται πάντως σε κρίσιμες πολιτείες οι περισσότεροι αναλυτές εκτιμούν ότι θα χρειαστούν ακόμα μερικές ώρες ή και ημέρες για να ξεκαθαρίσει το τοπίο.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του CNN ο Τραμπ έχει κερδίσει τις κρίσιμες πολιτείες του Οχάιο και της Φλόριντα, ενώ ο Μπάιντεν έχει κερδίσει τη Μινεσότα. Σε αυτό το πλαίσιο, Αριζόνα, Μίσιγκαν, Πενσυλβάνια και Ουισκόνσιν αναμένεται να κρίνουν τον νικητή.

Πιο αναλυτικά, στο ταμπλο ο ιαπωνικός Nikkei 225 σημειώνει άνοδο 1,7% στις 23.695,23 μονάδες.

Στο Χονγκ Κονγκ ο δείκτης Hang Seng κερδίζει 0,4%, ενώ στην ηπειρωτική Κίνα ο δείκτης Shanghai Composite ενισχύεται 0,2% στον απόηχο της απόφασης των κινεζικών αρχών να αναστείλουν την σχεδιαζόμενη εισαγωγή των μετοχών της θυγατρικής του κολοσσού του ηλεκτρονικού εμπορίου Alibaba, Ant Group που δραστηριοποιείται στη χρηματοοικονομική τεχνολογία. Οι εκτιμήσεις τοποθετούσαν την αξία της αρχικής δημόσιας προσφοράς κοντά στα 35 δισ. δολ.

Οι κινεζικές αρχές ανακοίνωσαν ότι η απόφαση τους βασίστηκε σε "σημαντικά θέματα" που εντόπισαν στην ρυθμιστική συμμόρφωση της Ant Group. Οι μετοχές της Alibaba σημειώνουν βουτιά άνω του 6%.

Ο Kospi της Νότιας Κορέας κερδίζει 0,6%, ενώ οι δείκτες σε Ταϊβάν και Σιγκαπούρη ενισχύονται 1% και 0,7% αντίστοιχα.

Αν σου άρεσε κάνε