Κέρδη στην Ασία με το βλέμμα στον... πλανητάρχη

Κέρδη στην Ασία με το βλέμμα στον... πλανητάρχη

ΑΓΟΡΕΣ UPD 13:08 Δημιουργία 05/11/20, 10:17

Κέρδη κατέγραψαν οι ασιατικές αγορές στη συνεδρίαση της Πέμπτης, με τους επενδυτές να αναμένουν το τελικό αποτέλεσμα από τις αμερικανικές εκλογές.

Πιο αναλυτικά, στο ταμπλό, στο Χονγκ Κονγκ, o Hang Seng σημειώνει ''άλμα'' 2,84% και στην Ιαπωνία, ο Nikkei 225 προσθέτει 1,73%. Στη Νότια Κορέα, ο Kospi κερδίζει 2,40%.

Στην ηπειρωτική Κίνα, ο Shanghai composite σημειώνει κέρδη 1,30% και ο Shenzhen κερδίζει 1,65%.Στην Αυστραλία, ο S&P/ASX 200 κέρδισε 1,28%.

Σημειώνεται πως οι εξαγωγές αγαθών και υπηρεσιών της Αυστραλίας αυξήθηκαν κατά 4% σε μηνιαία βάση τον Σεπτέμβριο σε εποχιακά προσαρμοσμένη βάση, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε η Στατιστική Υπηρεσία της χώρας.

Τα βλέμματα των επενδυτών παρέμειναν στραμμένα στις αμερικανικές εκλογές, παρ'όλο που δεν αναμένεται να ανακοινωθεί σύντομα νικητής, καθώς η καταμέτρηση ψήφων σε συγκεκριμένες πολιτείες θα μπορούσε να ολοκληρωθεί ως το τέλος της εβδομάδας.

Σε επίπεδο μεμονωμένων μετοχών, η εισηγμένη στο χρηματιστήριο του Χονγκ Κονγκ μετοχή της Alibaba σημειώνει άνοδο σχεδόν 6%. Υπενθυμίζεται ότι χθες οι κινεζικές αρχές αποφάσισαν να αναστείλουν την σχεδιαζόμενη εισαγωγή των μετοχών της θυγατρικής του κολοσσού του ηλεκτρονικού εμπορίου Alibaba, Ant Group που δραστηριοποιείται στη χρηματοοικονομική τεχνολογία. Οι εκτιμήσεις τοποθετούσαν την αξία της αρχικής δημόσιας προσφοράς κοντά στα 35 δισ. δολ. Οι κινεζικές αρχές ανακοίνωσαν ότι η απόφαση τους βασίστηκε σε "σημαντικά θέματα" που εντόπισαν στην ρυθμιστική συμμόρφωση της Ant Group. Οι μετοχές της Alibaba είχαν σημειώσει βουτιά άνω του 6% την Τετάρτη.

Παράλληλα, η μετοχή της κινεζικής Tencent στο χρηματιστήριο του Χονγκ Κονγκ πρόσθεσε 5,1%, η μετοχή της Softbank Group στην Ιαπωνία κατέγραψε άλμα 4,74% ενώ η μετοχή της Kakao Games στη Νότια Κορέα επίσης σημείωσε άνοδο 4,26%.

Αν σου άρεσε κάνε