Ασιατικές αγορές: Μεικτά σινιάλα με το βλέμμα στο εκλογικό θρίλερ

Ασιατικές αγορές: Μεικτά σινιάλα με το βλέμμα στο εκλογικό θρίλερ

ΑΓΟΡΕΣ UPD 09:39 Δημιουργία 06/11/20, 09:37

Σε μεικτό έδαφος κινούνται οι ασιατικές αγορές στη συνεδρίαση της Παρασκευής, καθώς οι επενδυτές συνεχίζουν να παρακολουθούν την ροή των εκλογικών αποτελεσμάτων στις ΗΠΑ.

Στις ΗΠΑ το εκλογικό θρίλερ συνεχίζεται με τον Δημοκρατικό υποψήφιο Τζο Μπάιντεν να προηγείται σε κρίσιμες πολιτείες όπως η Νεβάδα και η Αριζόνα που του εξασφαλίζουν τον μαγικό αριθμό των 270 εκλεκτόρων. Στην πολιτεία της Τζόρτζια – που δίνει 16 εκλέκτορες – μόλις 1.267 ψήφοι χωρίζουν τον πρόεδρο Τραμπ που προηγείται από τον Μπάιντεν.

Πιο αναλυτικά, στο ταμπλό, ο ιαπωνικός Nikkei 225 σημειώνει άνοδο 0,9% στις 24.325,23 μονάδες, ενώ ο Topix κερδίζει 0,5%.

Στο Χονγκ Κονγκ ο δείκτης Hang Seng σημειώνει μικρές απώλειες 0,05%. Στην ηπειρωτική Κίνα ο δείκτης Shanghai χάνει 0,2%, ενώ ο Shenzhen υποχωρεί σε ποσοστό 0,4%.

Στη Νότια Κορέα ο Kospi σημειώνει μικρά κέρδη 0,1%, ενώ στην Αυστραλία ο S&P/ASX 200 κερδίζει 0,6% μετά τις ανακοινώσεις νομισματικής πολιτικής της κεντρικής τράπεζας της από την Reserve Bank of Australia (RBA).

Στην ανακοίνωση που έδωσε στη δημοσιότητα η κεντρική τράπεζα αναφέρει ότι η πανδημία του κορονοϊού θα έχει "μακροπρόθεσμες επιπτώσεις" στην οικονομία της Αυστραλίας και το ΑΕΠ δεν αναμένεται να επιστρέψει στα επίπεδα που ήταν πριν την πανδημία μέχρι το τέλος του 2021.

Αν σου άρεσε κάνε