Η Ασία καλωσόρισε τη νίκη Μπάιντεν

Η Ασία καλωσόρισε τη νίκη Μπάιντεν

ΑΓΟΡΕΣ UPD 10:10 Δημιουργία 09/11/20, 10:07

Με κέρδη καλωσόρισαν τη νίκη Μπάιντεν στις ΗΠΑ οι ασιατικές αγορές.

Ο Μπάιντεν κέρδισε τις εκλογές μετά την επικράτησή του του στις πολιτείες Πενσυλβάνια και Νεβάδα, σύμφωνα με τις προβλέψεις του NBC News το Σάββατο. Ωστόσο, ο Τραμπ συνεχίζει να υπαινίσσεται ότι υπήρξε εκλογική νοθεία μέσω της επιστολικής ψήφου, χωρίς να παρουσιάζει κάποια απόδειξη για αυτό, και διαμηνύει ότι θα πολλαπλασιάσει τις προσφυγές του στη δικαιοσύνη. Όμως οι πιθανότητες να φέρουν αποτέλεσμα θεωρούνται ελάχιστες και οι Δημοκρατικοί, που ξέσπασαν σε εκδηλώσεις χαράς, ειδικά στις μεγάλες πόλεις, δεν τις λογαριάζουν.

Εν τω μεταξύ, στο μέτωπο της πανδημίας, τα κρούσματα συνεχίζουν να αυξάνονται στη χώρα. Οι ΗΠΑ ανέφεραν πρόσφατα περισσότερα από 126.000 νέα κρούσματα για δύο συνεχόμενες ημέρες. Σε παγκόσμιο επίπεδο, ο αριθμός των κρουσμάτων ξεπέρασε τα 50 εκατομμύρια την Κυριακή, σύμφωνα με το Reuters.

Στο ταμπλό, ο ιαπωνικός Nikkei 225 σημείωσε άνοδο 2,12%. Στο Χονγκ Κονγκ ο δείκτης Hang Seng κερδίζει 1,31%. Στην ηπειρωτική Κίνα ο δείκτης Shanghai προσθέτει 1,86%, ενώ ο Shenzhen ενισχύεται κατά 1,85%.

Στη Νότια Κορέα ο Kospi σημειώνει κέρδη 1,27%, ενώ στην Αυστραλία ο S&P/ASX 200 κέρδισε 1,75%.

Αν σου άρεσε κάνε