Μεικτά πρόσημα στην Ασία - Στο «βαθύ κόκκινο» οι τεχνολογικές

Μεικτά πρόσημα στην Ασία - Στο «βαθύ κόκκινο» οι τεχνολογικές

ΑΓΟΡΕΣ UPD 10:02 Δημιουργία 11/11/20, 09:59

Σε μεικτό έδαφος κινήθηκαν οι ασιατικές αγορές στη συνεδρίαση της Τετάρτης, με τις μετοχές των τεχνολογικών εταιρειών να σημειώνουν σημαντική πτώση.

Πιο αναλυτικά, στο ταμπλό, ο ιαπωνικός Nikkei 225 κέρδισε 1,78% και στη Νότια Κορέα, ο Kospi προσθέτει 1,35%

Στην ηπειρωτική Κίνα, ο Shanghai χάνει 0,53% και ο Shenzen υποχωρεί 1,95%. Στο Χονγκ Κονγκ, ο Hang Seng σημειώνει κέρδη 0,12% και ο S&P/ASX 200 στην Αυστραλία πρόσθεσε 1,72%.

Οι εισηγμένες στο χρηματιστήριο του Χονγκ Κονγκ μετοχές κινεζικών τεχνολογικών εταιρειών ήταν μεταξύ εκείνων που σημείωσαν τη μεγαλύτερη πτώση. Σημειώνεται πως η κινεζική ρυθμιστική αρχή αγορών δημοσίευσε την Τρίτη προσχέδια κανόνων που αποσκοπούν στην πρόληψη της μονοπωλιακής συμπεριφοράς από τις διαδικτυακές πλατφόρμες, σε μια κίνηση που θα αυξήσει τον έλεγχο στις αγορές ηλεκτρονικού εμπορίου και τις υπηρεσίες πληρωμών της χώρας.

Σε αυτό το κλίμα, οι μετοχές των Alibaba και Tencent σημείωσαν πτώση 8,13% και 4,87% αντίστοιχα ενώ και η μετοχή της JD.com επίσης κατέγραψε πτώση 7,32%. Η μετοχή της Meituan υποχώρησε 5,73%. Στην Ιαπωνία, η μετοχή της Softbank Group διολίσθησε 2,21%.

Στο επίκεντρο παρέμειναν και οι εξελίξεις γύρω από το εμβόλιο των Pfizer - BioNTech το οποίο αποτρέπει πάνω από το 90% των λοιμώξεων κορονοϊού, σύμφωνα με μελέτη που διεξήχθη σε δεκάδες χιλιάδες εθελοντές, ποσοστό πολύ υψηλότερο από το 50% που έχει θέσει ως όριο η Οργανισμός Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ (FDA).

Εν τω μεταξύ, ταξίδια αναψυχής χωρίς να απαιτείται καραντίνα μεταξύ Χονγκ Κονγκ και Σιγκαπούρης θα ξεκινήσουν στις 22 Νοεμβρίου. Ωστόσο, οι μετοχές των μεγάλων αεροπορικών εταιρειών που μπορεί να επωφεληθούν από αυτό κινούνται με μεικτά πρόσημα. Η μετοχή της Cathay Pacific στο Χονγκ Κονγκ σημειώνει κέρδη 0,16% ενώ η μετοχή της Singapore Airlines’s στη Σιγκαπούρη υποχωρεί 0,51%. Οι μετοχές και των δύο αεροπορικών εταιρειών είχαν σημειώσει άλμα περίπου 14% την Τρίτη.

Αν σου άρεσε κάνε