Στο «κόκκινο» η Ασία, εξαίρεση το Τόκιο

Στο «κόκκινο» η Ασία, εξαίρεση το Τόκιο

ΑΓΟΡΕΣ UPD 09:35 Δημιουργία 12/11/20, 09:33

Στο «κόκκινο» κινούνται οι ασιατικές αγορές στη συνεδρίαση της Πέμπτης, στη σκιά του δεύτερου κύματος της πανδημίας που θερίζει Ευρώπη και ΗΠΑ, επισκιάζοντας την αισιοδοξία των ημερών για το εμβόλιο της Pfizer.

Εξαίρεση αποτελεί μόνο ο δείκτης Nikkei στο Τόκιο, που διαπραγματεύεται σε θετικό έδαφος.

Τα συνεχή ρεκόρ κρουσμάτων και νοσηλειών και στις δύο πλευρές του Ατλαντικού έχουν υποχρεώσει τις κυβερνήσεις να επαναφέρουν τα δρακόντεια μέτρα περιορισμού, πλήττοντας εκ νέου την οικονομική δραστηριότητα. Οι περισσότεροι αναλυτές εκτιμούν πλέον ότι οι περισσότερες χώρες θα καταγράψουν συρρίκνωση του ΑΕΠ το δ' τρίμηνο καθώς η οικονομική ανάκαμψη εκτροχιάζεται.

Την ίδια στιγμή, διατηρείται στο προσκήνιο ο προβληματισμός για τα κανάλια διανομής των εμβολίων που θα πρέπει να φτάσουν γρήγορα και με ασφάλεια σε δισεκατομμύρια ανθρώπους στη μάχη κατά της πανδημίας.

Πιο αναλυτικά, στο ταμπλό, ο ιαπωνικός δείκτης Nikkei 225 ενισχύεται σε ποσοστό 0,7% στις 26.139,30 μονάδες.

Στο Χονγκ Κονγκ ο δείκτης Hang Seng χάνει 0,4%, ενώ στην ηπειρωτική Κίνα ο Shanghai Composite σημειώνει μικρές απώλειες 0,1%.

Ο Kospi της Νότιας Κορέας, στο μεταξύ, υποχωρεί σε ποσοστό 0,4%, ενώ στην Αυστραλία ο S&P/ASX 200 σημειώνει πτώση 0,5%. Οι δείκτες σε Ταϊβάν και Σιγκαπούρη χάνουν 0,3% και 0,4% αντίστοιχα.

Αν σου άρεσε κάνε