Μοιρασμένα τα πρόσημα στην Ασία

Μοιρασμένα τα πρόσημα στην Ασία

ΑΓΟΡΕΣ UPD 09:50 Δημιουργία 18/11/20, 09:49

Μεικτά σινιάλα εκπέμπουν τα ασιατικά χρηματιστήρια, με το «βλέμμα» των επενδυτών να μοιράζεται τόσο στα εμβόλια κατά του κορονοϊού όσο και στην έξαρση των κρουσμάτων ανά τον κόσμο.

Σημειώνεται πως ο μέσος όρος των ημερήσιων νέων κρουσμάτων στις ΗΠΑ ξεπέρασε τα 150.000 για πρώτη φορά τη Δευτέρα, σύμφωνα με τα στοιχεία του Πανεπιστημίου Johns Hopkins.

Πιο αναλυτικά, στην ηπειρωτική Κίνα, ο Shangai κέρδισε 0,22% και ο Shenzen κινήθηκε πτωτικά κατά 0,54%. Οι εξαγωγές στην Κίνα αυξήθηκαν 10,2% τον Οκτώβριο χάρη στη ζήτηση για μηχανές κατασκευής ημιαγωγών, αυτοκινήτων και πλαστικών.

Στο Χονγκ Κονγκ, ο Hang Seng σημειώνει κέρδη 0,36%. Στη Νότια Κορέα, ο Kospi σημειώνει άνοδο 0,26% και ο S&P/ASX200 στην Αυστραλία έκλεισε με κέρδη 0,51%.

Στην Ιαπωνία, ο Nikkei 225 κατέγραψε απώλειες 1,10%. Οι ιαπωνικές εξαγωγές τον Οκτώβριο σημείωσαν πολύ μικρότερη πτώση από το αναμενόμενο, με μείωση 0,2% σύμφωνα με το Υπουργείο Οικονομικών της χώρας. Πρόκειται για μικρότερη πτώση από την πρόβλεψη για μείωση 4,5% από οικονομολόγους σε δημοσκόπηση του Reuters. Είχε προηγηθεί πτώση 4,9% τον Σεπτέμβριο.

Οι εξαγωγές πήραν ώθηση από την αύξηση της ζήτησης για ιαπωνικά αυτοκίνητα από την Κίνα και τις ΗΠΑ σύμφωνα με το Reuters.

Ωστόσο οι μετοχές των αυτοκινητοβιομηχανιών, μεταξύ των μεγαλύτερων εξαγωγών της χώρας, σημείωσαν πτώση. Ειδικότερα, η μετοχή της Mitsubishi Motor υποχώρησε σχεδόν 4% ενώ η μετοχή της Honda διολίσθησε 3,16%. Παράλληλα, η μετοχή της Toyota σημείωσε πτώση 1,41%.

Εν τω μεταξύ, η μετοχή της της SoftBank υποχώρησε 0,19%. Ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας, Masayoshi Son, δήλωσε ότι πούλησε περιουσιακά στοιχεία φέτος για να προετοιμαστεί για το "χειρότερο σενάριο" στο οποίο ο κόσμος ''κλείνει'' κατά τη διάρκεια ενός δεύτερου κύματος της πανδημίας.

Αν σου άρεσε κάνε