Χωρίς σαφή κατεύθυνση η Ασία

Χωρίς σαφή κατεύθυνση η Ασία

ΑΓΟΡΕΣ UPD 10:21 Δημιουργία 19/11/20, 10:19

Μεικτά πρόσημα καταγράφτηκαν στα ασιατικά χρηματιστήρια στη συνεδρίαση της Πέμπτης, εν μέσω ανησυχιών για την αύξηση των κρουσμάτων παρά τις ελπίδες για ένα εμβόλιο κατά του κορονοϊού.

Πιο αναλυτικά, στο ταμπλό, στην Αυστραλία, ο S&P/ASX 200 έκλεισε με κέρδη 0,25% με τη μετοχή της Westpac να ενισχύεται κατά 2,31%. Οι θέσεις εργασίας στη χώρα σημείωσαν άνοδο τον Οκτώβριο, ξεπερνώντας τις προσδοκίες μετά την χαλάρωση περιοριστικών μέτρων στην πολιτεία τη Βικτώρια. Τα στοιχεία από την Στατιστική Υπηρεσίας της χώρας έδειξαν ότι η απασχόληση αυξήθηκε κατά 178.800 θέσεις εργασίας από τον Σεπτέμβριο, ενώ το ποσοστό ανεργίας αυξήθηκε από 6,9% σε 7% - η απασχόληση στη Βικτώρια αυξήθηκε κατά 81.600 θέσεις εργασίας.

Στην Ιαπωνία, ο Nikkei 225 έχασε 0,36% και στη Νότια Κορέα ο Kospi κέρδισε 0,07%. Στην ηπειρωτική Κίνα, ο Shanghai πρόσθεσε 0,47% και ο Shenzen ενισχύθηκε κατά 0,87%. Στο Χονγκ Κονγκ, ο Hang Seng υποχωρεί κατά 0,45%.

Στο μέτωπο του κορονοϊού, Pfizer και BioNTech ανακοίνωσαν χθες Τετάρτη, ότι σύμφωνα με την τελική ανάλυση των κλινικών δοκιμών, το υποψήφιο εμβόλιό τους είναι αποτελεσματικό κατά 95%. Εν τω μεταξύ, η Moderna έχει ανακοινώσει ότι σύμφωνα με τα πρώιμα δεδομένα των κλινικών δοκιμών τρίτης φάσης, το εμβόλιό της είναι αποτελεσματικό άνω του 94%.

Ωστόσο, καθώς τα κρούσματα αυξάνονται, ιδιαίτερα στις ΗΠΑ, οι αρχές κινούνται για την επαναφορά ορισμένων περιοριστικών μέτρων, όπως η απαγόρευση κυκλοφορίας και του κλεισίματος μη κρίσιμων επιχειρήσεων σε μια σειρά πόλεων. Υπάρχουν αυξανόμενες ανησυχίες ότι εάν η εξάπλωση του ιού δεν περιοριστεί, θα μπορούσαν να επιβληθούν εκτεταμένα lockdowns.

Σημειώνεται πως ο αριθμός των θανάτων εξαιτίας του κορονοϊού αυξάνεται επίσης σε Ιταλία και Ισπανία, ενώ και η Ιαπωνία κατέγραψε πάνω από 2.000 κρούσματα την Τετάρτη.

Αν σου άρεσε κάνε