Ήπια κέρδη στη Wall μετά την ανάπαυλα

Ήπια κέρδη στη Wall μετά την ανάπαυλα

ΑΓΟΡΕΣ UPD 17:12 Δημιουργία 27/11/20, 17:08

Μικρή άνοδο καταγράφουν οι αμερικανικοί δείκτες στην τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδας, μετά την ανάπαυλα της Ημέρας των Ευχαριστιών.

Πιο αναλυτικά, στο ταμπλό, π Dow Jones ενισχύεται 0,33% στις 29.964 μονάδες, ο Nasdaq κινείται 0,74% υψηλότερα στις 12.182 μονάδες, ενώ ο S&P 500 σημειώνει άνοδο 0,33% στις 3.641 μονάδες.

Στο πολιτικό μέτωπο, η αβεβαιότητα όσον αφορά τη μεταβίβαση της εξουσίας έχει αρχίσει να υποχωρεί. Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ παραδέχτηκε χθες για πρώτη φορά ότι θα αποχωρήσει από τον Λευκό Οίκο, εφόσον το Σώμα των Εκλεκτόρων επιλέξει τον Τζο Μπάιντεν.

Η σταδιακή επιστροφή μιας αίσθησης πολιτικής κανονικότητας έρχεται τη στιγμή που καταγράφεται άνοδος των λοιμώξεων κορωνοϊού στις ΗΠΑ και στην Ευρώπη.

Στις ΗΠΑ, ο αριθμός των νοσηλευομένων ξεπέρασε για πρώτη φορά το επίπεδο των 90.000, ενώ την Πέμπτη ανακοινώθηκαν πάνω από 110.000 νέα κρούσματα.

Eν τω μεταξύ, η σημερινή Black Friday προβλέπεται να είναι τελείως διαφορετική, λόγω των περιοριστικών μέτρων, με τις ηλεκτρονικές παραγγελίες να έχουν τον πρώτο λόγο.

Οι τρεις δείκτες βρίσκονται τουλάχιστον 2% υψηλότερα για την εβδομάδα. Την Τρίτη, ο Dow Jones έσπασε για πρώτη φορά το φράγμα των 30.000 μονάδων, ενώ σε επίπεδο-ρεκόρ σκαρφάλωσε και ο S&P 500 και ο δείκτης μικρής κεφαλαιοποίησης Russell 2000.

Από την αρχή του Νοεμβρίου, οι δείκτες έχουν ενισχυθεί πάνω από 10%, καθώς οι επενδυτές στοιχηματίζουν ότι το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού θα είναι διαθέσιμο νωρίτερα από τις προβλέψεις ενώ αναμένουν ότι ο Μπάιντεν θα φέρει μεγαλύτερη σταθερότητα στο παγκόσμιο εμπόριο.

Ο S&P 500 οδεύει για τη μεγαλύτερη μηνιαία άνοδο στην ιστορία.

Το rotation από τις τεχνολογικές μετοχές στις κυκλικές μετοχές έχει δώσει σημαντική ώθηση στον Dow Jones, ο οποίος οδεύει για τον καλύτερο μήνα από το 1987.

Ο όγκος συναλλαγών αναμένεται να είναι μικρός στη σημερινή συνεδρίαση καθώς το χρηματιστήριο θα κλείσει νωρίτερα, μετά τη χθεσινή αργία της Ημέρας των Ευχαριστιών.

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο υποχωρεί 0,6% στις 45,4 δολάρια το βαρέλι, ενώ ο χρυσός καταγράφει πτώση 1,5% στα 1.782 δολάρια ανά ουγκιά.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο διολισθαίνει έναντι του ευρώ και του γεν, ενώ ενισχύεται έναντι της βρετανικής λίρας. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο επίπεδο του 1,195 δολ./ευρώ.

Αν σου άρεσε κάνε