Ανοδικά η Ασία με «οδηγό» τα κινεζικά μάκρο

Ανοδικά η Ασία με «οδηγό» τα κινεζικά μάκρο

ΑΓΟΡΕΣ UPD 09:56 Δημιουργία 03/12/20, 09:54

Κέρδη σημειώθηκαν στα ασιατικά ταμπλό στη συνεδρίαση της Πέμπτης, με τους επενδυτές να αντιδρούν στη δημοσίευση στοιχείων σχετικά με τη δραστηριότητα του κλάδου των υπηρεσιών της Κίνας για το μήνα Νοέμβριο.

Ειδικότερα, ο δείκτης υπηρεσιών της Caixin China ανήλθε στις 57,8 μονάδες τον Νοέμβριο από τις 56,8 μονάδες τον Οκτώβριο, όπως ανακοίνωσε η Caixin σε συνεργασία με τη Markit. Πρόκειται για τον έβδομο συνεχόμενο μήνα που ο δείκτης παρέμεινε πάνω από τις 50 μονάδες, όριο που διαχωρίζει την ανάπτυξη από την ύφεση.

Σε αυτό το κλίμα, στην ηπειρωτική Κίνα ο Shanghai composite κερδίζει χάνει 0,21% ενώ ο Shenzhen component σημειώνει κέρδη 0,09%.

Στο υπόλοιπο ταμπλό, ο ιαπωνικός Nikkei 225 κέρδισε 0,03%, ο Kospi της Νότιας Κορέας προσθέτει 0,66% και στο Χονγκ Κονγκ, ο Hang Seng κερδίζει 0,69%.

Στην Αυστραλία, ο S&P/ASX 200 έκλεισε με κέρδη 0,38%. Το εποχικά προσαρμοσμένο ισοζύγιο αγαθών και υπηρεσιών της Αυστραλίας παρουσίασε πλεόνασμα 7,456 δισ. δολαρίων Αυστραλίας τον Οκτώβριο (περίπου 5,52 δισ. δολάρια), σύμφωνα με την Στατιστική Υπηρεσίας της χώρας. ξεπερνώντας τις εκτιμήσεις για πλεόνασμα 5,8 δισ. δολαρίων Αυστραλίας σε δημοσκόπηση του Reuters.

Στο επίκεντρο των επενδυτών βρέθηκαν και οι εξελίξεις γύρω από τις διαπραγματεύσεις για ένα νέο οικονομικό πακέτο στις ΗΠΑ, με τους διαπραγματευτές να ''αγωνίζονται'' να κλείσουν μια συμφωνία πριν από το τέλος του έτους. Σημειώνεται πως περισσότεροι από 100.000 άνθρωποι βρίσκονται νοσηλευμένοι στις ΗΠΑ εξαιτίας του κορονοϊού.

Αν σου άρεσε κάνε