Μικρή αύξηση στην ανεργία της Βρετανίας για τον Οκτώβριο

Μικρή αύξηση στην ανεργία της Βρετανίας για τον Οκτώβριο

ΑΓΟΡΕΣ UPD 10:17 Δημιουργία 15/12/20, 10:15

Το ποσοστό ανεργίας της Βρετανίας αυξήθηκε ξανά κατά τους τρεις μήνες έως τον Οκτώβριο και ο αριθμός των απολύσεων έφτασε σε υψηλό ρεκόρ, καθώς οι εταιρείες προετοιμάστηκαν για τη λήξη του κυβερνητικού προγράμματος επιδότησης της εργασίας, το οποίο τελικά επεκτάθηκε έως το 2021.

Τα επίσημα στοιχεία έδειξαν ότι το ποσοστό ανεργίας έφθασε στο 4,9%, από 4,8% τους τρεις μήνες έως τον Σεπτέμβριο.

Ωστόσο, η αύξηση ήταν λιγότερο έντονη από την αναμενόμενη από τους περισσότερους οικονομολόγους σε δημοσκόπηση του Reuters για ποσοστό 5,1%.

Ο αριθμός των απολύσεων έφτασε το ρεκόρ των 370.000 κατά την περίοδο του Αυγούστου έως τον Οκτώβριο, αν και υπήρξε μια μικρή μείωση τον τελευταίο μήνα, όπως ανέφερε η Εθνική Στατιστική Υπηρεσία (ONS).

«Συνολικά, έχουμε δει να παραμένουν οι πρόσφατες τάσεις, με περαιτέρω εξασθένηση στην αγορά εργασίας», δήλωσε ο διευθυντής οικονομικών στατιστικών της ONS Ντάρεν Μόργκαν.

Για μεγάλο μέρος της περιόδου που καλύπτουν τα στοιχεία, ο υπουργός Οικονομικών Ρίσι Σουνάκ απέρριψε τις εκκλήσεις για επέκταση του κυβερνητικού προγράμματος στήριξης πέρα ​​από την προγραμματισμένη λήξη στις 31 Οκτωβρίου, αυξάνοντας τους φόβους για επιτάχυνση της απώλειας θέσεων εργασίας.

Όμως, καθώς το δεύτερο κύμα του κορονοϊού έπληξε τη χώρα, ο Σουνάκ αναγκάστηκε να ανακοινώσει την τελευταία στιγμή την παράταση του προγράμματος για ένα μήνα, το οποίο επεκτάθηκε εκ νέου μέχρι το τέλος Μαρτίου 2021

Τα φορολογικά στοιχεία που δημοσιεύθηκαν επίσης σήμερα, έδειξαν ότι ο αριθμός των μισθών στις εταιρείες μειώθηκε κατά 28.000 το Νοέμβριο, αυξάνοντας τον συνολικό αριθμό των απωλειών θέσεων εργασίας από τον Μάρτιο, σε 819.000.

Αν σου άρεσε κάνε