Fed: Θα συνεχίσουμε τις αγορές ομολόγων μέχρι να υπάρξει «σημαντική πρόοδος»

Fed: Θα συνεχίσουμε τις αγορές ομολόγων μέχρι να υπάρξει «σημαντική πρόοδος»

ΑΓΟΡΕΣ UPD 22:03 Δημιουργία 16/12/20, 22:01

Η Fed θα συνεχίσει να στηρίζει την οικονομία μέσω μαζικής νομισματικής τόνωσης μέχρι να δει «σημαντική πρόοδο» στην επίτευξη των στόχων για τον πληθωρισμό και την απασχόληση.

Στην τελευταία συνεδρίαση για το 2020 οι αξιωματούχοι της κεντρικής τράπεζας των ΗΠΑ ψήφισαν υπέρ της διατήρησης του μηνιαίου ρυθμού αγοράς ομολόγων στα 120 δισ. δολάρια, χωρίς ωστόσο να αλλάξουν τη σύνθεση των τίτλων που αγοράζουν.

«Η Fed θα συνεχίσει να αυξάνει τα κρατικά ομόλογα στον ισολογισμό της κατά τουλάχιστον 80 δισ. δολάρια τον μήνα και τα τιτλοποιημένα στεγαστικά δάνεια κατά τουλάχιστον 40 δισ. δολάρια τον μήνα μέχρι να επιτευχθεί σημαντική πρόοδος προς την επιτευξη του στόχου της πλήρους απασχόλησης και της σταθερότητας των τιμών» αναφέρεται στο ανακοινωθέν που δημοσιεύτηκε μετά το πέρας της διήμερης συνεδρίασης.

Όπως ήταν αναμενόμενο η κεντρική τράπεζα άφησε αμετάβλητα τα επιτόκια στο 0% με 0,25%.

Αξίζει να σημειωθεί πως είναι η πρώτη φορά που η Fed συνδέει τη διάρκεια του προγράμματος αγοράς ομολόγων με την επίτευξη συγκεκριμένων στόχων.

Στο ανακοινωθέν που εξέδωσε η Fed επισημαίνει ότι η οικονομική δραστηριότητα συνεχίζει να ανακάμπτει αλλά παραμένει αρκετά κάτω από τα επίπεδα που βρισκόταν στην αρχή του έτους.

Αν σου άρεσε κάνε