Κέρδη δια χειρός Fed στην Ασία

Κέρδη δια χειρός Fed στην Ασία

ΑΓΟΡΕΣ UPD 10:08 Δημιουργία 17/12/20, 10:07

Με κέρδη καλωσόρισαν οι ασιατικές αγορές τις αποφάσεις της Fed να διατηρήσει τη διευκολυντική νομισματική πολιτική μέσω των υπερβολικά χαμηλών επιτοκίων.

Συγκεκριμένα, στο ταμπλό, ο ιαπωνικός Nikkei σημείωσε κέρδη 0,18%.

Στο Χονγκ Κονγκ ο δείκτης Hang Seng σημειώνει άνοδο 0,47%. Στην ηπειρωτική Κίνα ο Shanghai Composite κατέγραψε επίσης άνοδο κατά 1,13%, και ο Shenzhen κέρδισε 1,01%.

Ο Kospi της Νότιας Κορέας κινήθηκε πτωτικά ενώ στην Αυστραλία, ο S&P/ASX 200 ενισχύθηκε κατά 1,16%.

Στην τελευταία συνεδρίαση νομισματικής πολιτικής ενός ταραχώδους έτους, οι αξιωματούχοι της Κεντρικής Τράπεζας αποφάσισαν να διατηρήσουν τα επιτόκια αμετάβλητα, κοντά στο μηδέν και ανακοίνωσαν ότι θα διατηρήσουν τις μηνιαίες αγορές ομολόγων αξίας 120 δισ. δολαριων. Αφαίρεσαν έτσι τη φράση "τους προσεχείς μήνες", την οποία είχαν περιλάβει στην προηγούμενη ανακοίνωση. Δεν ανακοίνωσαν αλλαγές στη σύνθεση των αγορών, αρνούμενοι να τις κατευθύνουν προς τίτλους πιο μακροπρόθεσμης διάρκειας, όπως είχαν προτείνει κάποιοι οικονομολόγοι.

Στα μακροοικονομικά στοιχεία της ημέρας, το ποσοστό ανεργίας της Αυστραλίας το Νοέμβριο διαμορφώθηκε στο 6,8%, σύμφωνα με τις εποχικά προσαρμοσμένες εκτιμήσεις που δημοσίευσε το Αυστραλιανό Γραφείο Στατιστικής την Πέμπτη. Χαμηλότερα σε σχέση με το 7% του Οκτωβρίου. Οι οικονομολόγοι εκτιμούσαν πως το ποσοστό ανεργίας το Νοέμβριο να παραμείνει στο 7%.

Υπενθυμίζεται πως χτες οι αμερικανικές μετοχές έκλεισαν κοντά σε ιστορικά υψηλά επίπεδα έκλεισαν αν και ο Dow Jones σημείωσε οριακή μεταβολή.

Αν σου άρεσε κάνε