«Κόκκινα» τα ασιατικά ταμπλό λόγω BoJ

«Κόκκινα» τα ασιατικά ταμπλό λόγω BoJ

ΑΓΟΡΕΣ UPD 10:19 Δημιουργία 18/12/20, 10:05

Στο «κόκκινο» κινούνται οι ασιατικές αγορές στην τελευταία συνεδρίαση της Παρασκευής, στον απόηχο των αποφάσεων της κεντρικής τράπεζας της Ιαπωνίας και μετά τα χθεσινά ρεκόρ των δεικτών της Wall Street εν μέσω αισιοδοξίας ότι το Κογκρέσο θα καταλήξει σύντομα σε ένα νέο πακέτο τόνωσης της οικονομίας.

Η πρόοδος που έχει σημειωθεί στις συνομιλίες των ηγετών του Κογκρέσου για το δημοσιονομικό πακέτο οδήγησε χθες και τους τρεις δείκτες σε νέα ιστορικά υψηλά, με τον S&P 500 να κερδίζει έδαφος για τρίτη διαδοχική συνεδρίαση.

Το πακέτο τόνωσης φαίνεται να πλησιάζει την ίδια στιγμή που η οικονομία δείχνει να γονατίζει και πάλι υπό το βάρος του δεύτερου κύματος της πανδημίας που έχει χτυπήσει τις ΗΠΑ με ιδιαίτερη σφοδρότητα. Η αμερικανική κυβέρνηση κατέγραψε χθες το υψηλότερο επίπεδο νέων αιτήσεων επιδομάτων ανεργίας σε διάστημα τριών μηνών. Ειδικότερα, το υπουργείο Εργασίας των ΗΠΑ ανακοίνωσε ότι οι νέες αιτήσεις για επιδόματα ανεργίας αυξήθηκαν στις 885.000 την προηγούμενη εβδομάδα, το υψηλότερο επίπεδο από το Σεπτέμβριο.

Πιο αναλυτικά, στο ταμπλό, ο ιαπωνικός δείκτης Nikkei 225 σημειώνει μικρές απώλειες 0,2% στις 26.763,39 μονάδες.

Η Τράπεζα της Ιαπωνίας ανακοίνωσε σήμερα ότι θα επεκτείνει για έξι μήνες το ειδικό πρόγραμμα που έχει στόχο να αμβλύνει τις πιέσεις στη χρηματοδότηση των επιχειρήσεων εν μέσω της πανδημίας του κορονοϊού. Η κεντρική τράπεζα αποφάσισε ταυτόχρονα να διατηρήσει τον στόχο για τα βραχυπρόθεσμα επιτόκια στο -0,1% και για την απόδοση στο 10ετές κοντά στο μηδέν.

Η τράπεζα ανακοίνωσε τέλος ότι θα διενεργήσει "μία αξιολόγηση για περαιτέρω αποτελεσματική και βιώσιμη νομισματική χαλάρωση" στο πλαίσιο της στήριξης της οικονομίας και της επίτευξης του στόχου για τον πληθωρισμό. Τα αποτελέσματα της αξιολόγησης αναμένεται να ανακοινωθούν τον Μάρτιο.

Στο Χονγκ Κονγκ ο Hang Seng χάνει 0,7%, ενώ στην ηπειρωτική Κίνα ο Shanghai Composite υποχωρεί σε ποσοστό 0,30%.

Ο Kospi της Νότιας Κορέας κινείται με μικρά κέρδη 0,1%. Στην Αυστραλία ο δείκτης S&P/ASX 200 έχασε 1,2%, ενώ ο NZ50 της Νέας Ζηλανδίας κατρακύλησε 1,60%. Οι δείκτες σε Σιγκαπούρη και Ινδονησία επίσης υποχωρούν.

Αν σου άρεσε κάνε