Χωρίς κατεύθυνση η Ασία - Στο επίκεντρο η μετοχή της Alibaba

Χωρίς κατεύθυνση η Ασία - Στο επίκεντρο η μετοχή της Alibaba

ΑΓΟΡΕΣ UPD 09:54 Δημιουργία 24/12/20, 09:52

Σε μεικτό έδαφος κινούνται οι ασιατικές αγορές στη συνεδρίαση της Πέμπτης, με τη μετοχή της Alibaba στο χρηματιστήριο του Χονγκ Κονγκ να βρίσκεται στο προσκήνιο, καθώς υπάρχουν αναφορές πως οι κινεζικές ρυθμιστικές αρχές θα ερευνήσουν την εταιρεία για ύποπτη μονοπωλιακή συμπεριφορά.

Πιο αναλυτικά, στο ταμπλό, στην ηπειρωτική Κίνα ο Shanghai σημειώνει απώλειες 0,57% και ο Shenzhen χάνει 0,74%.

Στο Χονγκ Κονγκ, ο Hang Seng κέρδισε 0,32% ενώ στην Ιαπωνία ο Nikkei 225 έκλεισε με άνοδο 0,54%. Στη Νότια Κορέα ο Kospi ενισχύθηκε κατά 1,70% και στην Αυστραλία, ο S&P/ASX 200 πρόσθεσε 0,33%.

Η θυγατρική της Alibaba Ant Group επιβεβαίωσε επίσης σήμερα πως έλαβε ειδοποίηση για να κανονίσει μια συνάντηση με τις ρυθμιστικές αρχές.

Η συγκεκριμένη έρευνα όπως αναφέρει και το Bloomberg σηματοδοτεί την επίσημη έναρξη της προσπάθειας του Κομμουνιστικού Κόμματος να σταματήσει την κυριαρχία του Jack Ma ο οποίος με τις εταιρείες κυριαρχεί σχεδόν στα πάντα από το ηλεκτρονικό εμπόριο έως τα logistics και τα κοινωνικά μέσα. Η πίεση προς τον Ma είναι αποτέλεσμα μιας ευρύτερης προσπάθειας για τον έλεγχο της επιρροής του στο διαδίκτυο. Σχέδια αντιμονοπωλιακών κανόνων που κυκλοφόρησαν τον Νοέμβριο έδωσαν στην κυβέρνηση ένα μεγάλο περιθώριο για τον έλεγχο των επιχειρηματιών, όπως ο Ma, καθώς μέχρι πρόσφατα απολάμβαναν μια ασυνήθιστη ελευθερία. Η μετοχή της εταιρείας σημείωσε πτώση 8,13%.

Αν σου άρεσε κάνε