Κέρδη στην Ασία - «Βουτιά» για τη μετοχή της Alibaba

Κέρδη στην Ασία - «Βουτιά» για τη μετοχή της Alibaba

ΑΓΟΡΕΣ UPD 10:19 Δημιουργία 28/12/20, 10:18

Κερδοφορία καταγράφεται στα ασιατικά χρηματιστήρια στη συνεδρίαση της Δευτέρας, με τη μετοχή του κινεζικού τεχνολογικού γίγαντα Alibaba στο Χονγκ Κονγκ να βρίσκεται εκ νέου στο προσκήνιο, καθώς οι κινεζικές ρυθμιστικές αρχές διέταξαν τη θυγατρική εταιρεία Ant Group να διορθώσει τις δραστηριότητές της εν μέσω αυξημένου ελέγχου των αντιμονοπωλιακών πρακτικών στον τομέα του διαδικτύου της χώρας.

Η μετοχή της Alibaba στο χρηματιστήριο του Χονγκ Κονγκ σημειώνει πτώση 8,5%, αυξάνοντας τις απώλειες για την εταιρεία. Υπενθυμίζεται ότι η μετοχή της εταιρείας είχε καταγράψει ''βουτιά'' 8% και την περασμένη Πέμπτη μετά από δημοσιεύματα που έκαναν λόγο ότι οι κινεζικές ρυθμιστικές αρχές θα διερευνούσαν την εταιρεία για ύποπτη μονοπωλιακή συμπεριφορά.

Εν τω μεταξύ, ο όμιλος Alibaba Group ανακοίνωσε χθες, Κυριακή, ότι το διοικητικό του συμβούλιο ενέκρινε αύξηση στο πρόγραμμα του για την επαναγορά μετοχών στα 10 δισεκατομμύρια δολάρια, από τα έξι δισεκατομμύρια δολάρια.

"Το Πρόγραμμα Επαναγοράς Μετοχών θα είναι ενεργό για μία περίοδο δύο ετών και μέχρι το τέλος του 2022" ανέφερε σε ανακοίνωσή του, ο όμιλος Alibaba, αργά χθες το βράδυ.

Οι μετοχές άλλων τεχνολογικών εταιρειών εισηγμένων στο Χονγκ Κονγκ επίσης υποχωρούν. Ειδικότερα, η μετοχή της Tencent υποχωρεί 5,49% και η μετοχή της Meituan χάνει 7,09%. Στο ταμπλό, ο δείκτης Hang Sang χάνει 0,05%.

Στο υπόλοιπο ταμπλό, ο ιαπωνικός Nikkei 225 κέρδισε 0,74% και στη Νότια Κορέα ο Kospi προσθέτει 0,06%. Στην ηπειρωτική Κίνα, ο Shanghai κερδίζει 0,02% και ο Shenzhen ενισχύεται κατά 0,12%. Οι αγορές σε Αυστραλία και Νέα Ζηλανδία είναι κλειστές σήμερα λόγω αργίας.

Σημειώνεται πως στην Κίνα, τα κέρδη των βιομηχανικών εταιρειών αυξήθηκαν κατά 15,5% τον Νοέμβριο σε σχέση με πέρσι, σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσίευσε η Στατιστική Υπηρεσία της χώρας.

Εν τω μεταξύ, ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ υπέγραψε εντέλει το βράδυ της Κυριακής το σχέδιο νόμου που προβλέπει δαπάνες 900 δισεκατομμυρίων δολαρίων για να στηριχθεί η αμερικανική οικονομία, που δέχεται βαρύ πλήγμα από τον αντίκτυπο της πανδημίας του νέου κορονοϊού.

Ο απερχόμενος ένοικος του Λευκού Οίκου υπέγραψε επίσης το σχέδιο νόμου για τη χρηματοδότηση του ομοσπονδιακού κράτους, που αποτρέπει την αναστολή λειτουργίας τομέων του ομοσπονδιακού κράτους, του επιλεγόμενου shutdown.

Αν σου άρεσε κάνε