Στις επάλξεις η Wall Street

Στις επάλξεις η Wall Street

ΑΓΟΡΕΣ UPD 17:23 Δημιουργία 05/01/21, 17:18

Ανακάμπτει από το sell-off η Wall Street, με τους επενδυτές να έχουν το βλέμμα στραμμένο αφενός στην επιστροφή της Ευρώπης σε τροχιά lockdown κι αφετέρου στις κρίσιμες εκλογές στην πολιτεία της Τζόρτζια.

Πιο αναλυτικά, στο ταμπλό, ο Dow Jones ενισχύεται 0,43% στις 30.358 μονάδες, ο Nasdaq κινείται 0,55% υψηλότερα στις 12.768 μονάδες, ενώ ο S&P 500 σημειώνει κέρδη 0,4% στις 3.716 μονάδες.

Οι επενδυτές αναμένουν τα αποτελέσματα των εκλογών στην Τζόρτζια, για να δουν αν οι Δημοκρατικοί θα κατορθώσουν να κερδίσουν τον έλεγχο και της Γερουσίας. «Το αποτέλεσμα θα είναι καθοριστικό για το πόσο περιθώριο θα έχει ο Τζο Μπάιντεν για να προωθήσει την ατζέντα του», ανέφερε ο Ματίας Σάιμπερ της Wells Fargo Asset Management. Οι αγορές θα «προχωρήσουν» αν οι Ρεπουμπλικάνοι διατηρήσουν τον έλεγχο της Γερουσίας, ενώ μπορεί να αντιδράσουν αρνητικά σε μια νίκη των Δημοκρατικών, που θα καθιστούσε πιο πιθανή μια επιπρόσθετη δημοσιονομική τόνωση αλλά και πιο αυστηρή ρύθμιση του τομέα της ενέργειας και της τεχνολογίας.

H Αγγλία μπήκε σήμερα στο τρίτο πανεθνικό lockdown, ενώ η Νέα Υόρκη εντόπισε τη Δευτέρα το πρώτο κρούσμα της βρετανικής μετάλλαξης του ιού.

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο ενισχύεται 2,9% στα 49 δολάρια το βαρέλι, ενώ ο χρυσός κινείται 0,3% υψηλότερα, στα 1.952 δολάρια ανά ουγκιά.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο διολισθαίνει έναντι του ευρώ, του γεν και της βρετανικής λίρας. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο επίπεδο του 1,227 δολ./ευρώ.

Στα ομόλογα, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς τίτλου κινείται δύο μονάδες βάσης υψηλότερα, στο 0,94%.

Αν σου άρεσε κάνε