Ασία: Απτόητοι οι επενδυτές παρά το χάος στις ΗΠΑ

Ασία: Απτόητοι οι επενδυτές παρά το χάος στις ΗΠΑ

ΑΓΟΡΕΣ UPD 09:35 Δημιουργία 07/01/21, 09:30

Απτόητοι εμφανίζονται οι επενδυτές στη σημερινή συνεδρίαση στα ασιατικά χρηματιστήρια, η οποία πραγματοποιείται στη σκιά του χάους στις ΗΠΑ, που βιώνουν «σκοτεινές ώρες», ύστερα από τη βίαιη εισβολή οπαδών του Τραμπ στο Καπιτώλιο, που στοίχισε τη ζωή σε 4 ανθρώπους.

Μετά τα χθεσινά ρεκόρ στη Wall Street κι ενώ πληθαίνουν οι εκτιμήσεις ότι η επικράτηση των Δημοκρατικών και στη Γερουσία θα ανοίξει τον δρόμο για ένα νέο πακέτο τόνωσης της αμερικανικής οικονομίας, οι ασιατικοί δείκτες σημειώνουν κέρδη στις συναλλαγές της Πέμπτης.

Οι Δημοκρατικοί κέρδισαν και τις δύο θέσεις στις επαναληπτικές εκλογές στη Τζόρτζια/ Αυτό τροφοδοτεί την αισιοδοξία ότι ο εκλεγμένος πρόεδρος Τζο Μπάιντεν σε συνεργασία με τη Γερουσία και με τη Βουλή των Αντιπροσώπων που επίσης ελέγχεται από τους Δημοκρατικούς θα μπορεί να δρομολογήσει γρήγορα ένα οικονομικό πακέτο για την ενίσχυση των αμερικανικών επιχειρήσεων και νοικοκυριών.

Την αισιοδοξία των επενδυτών δεν έκαμψαν οι σκηνές χάους που εκτυλίχθηκαν χθες στην Ουάσινγκτον όταν υποστηρικτές του προέδρου Τραμπ, πολλοί οπλισμένοι, εισέβαλαν στο Καπιτώλιο, διακόπτοντας βίαια τη συνεδρίαση που θα επικύρωνε την εκλογική νίκη του Τζο Μπάιντεν.

Στο ταμπλό, ο ιαπωνικός δείκτης Nikkei σημείωσε άνοδο 1,6% στις 27.490,13 μονάδες.

Στο Χονγκ Κονγκ ο δείκτης Hang Seng σημειώνει μικρές απώλειες 0,15%. Στην ηπειρωτική Κίνα ο Shanghai Composite ενισχύεται σε ποσοστό 0,7%, ενώ ο Shenzhen Composite κερδίζει 0,1%.

Ο Kospi της Νότιας Κορέας σκαρφαλώνει 2,1%, ενώ στην Αυστραλία ο S&P/ASX 200 κέρδισε 1,6%. Οι δείκτες σε Σιγκαπούρη και Ινδονησία κερδίζουν 1,5% και 1,4% αντίστοιχα.

Αν σου άρεσε κάνε