Ράλι στην Ασία μετά τα νέα ρεκόρ στη Wall

Ράλι στην Ασία μετά τα νέα ρεκόρ στη Wall

ΑΓΟΡΕΣ UPD 09:57 Δημιουργία 08/01/21, 09:42

Ράλι επικράτησε στα ασιατικά χρηματιστήρια στις συναλλαγές της Παρασκευής, μετά τα χθεσινά ρεκόρ στη Wall Street και ενώ διατηρούνται στο προσκήνιο οι προσδοκίες για άλλο ένα πακέτο οικονομικής τόνωσης στις ΗΠΑ, ύστερα από την επικύρωση της νίκης Μπάιντεν.

Η κήρυξη κατάστασης έκτακτης ανάγκης στο Τόκιο μετά την έκρηξη των νέων κρουσμάτων στην πρωτεύουσα δεν έκαμψε την επενδυτική αισιοδοξία, με τον ιαπωνικό δείκτη Nikkei 225 να σημειώνει άμα 2,4% στις 28.139,03 μονάδες.

Ο πρωθυπουργός της χώρας, Yoshihide Suga ζήτησε από τους πολίτες να παραμείνουν στις κατοικίες τους σε μια προσπάθεια να περιοριστεί η εξάπλωση του ιού.

Ο δείκτης Hang Seng στο Χονγκ Κονγκ κερδίζει 1,2%, ενώ στην ηπειρωτική Κίνα ο Shanghai Composite κινείται με μικρές απώλειες 0,2%.

Στη Νότια Κορέα ο Kospi καταγράφει άλμα σχεδόν 4%, ενώ στην Αυστραλία ο S&P/ASX 200 κερδίζει 0,7%. Οι δείκτες σε Σιγκαπούρη και Ταϊβάν ενισχύονται σε ποσοστό 2,3% και 1,6% αντίστοιχα.

Οι προσδοκίες ότι οι Δημοκρατικοί - που πλέον ελέγχουν Γερουσία, Βουλή και τον Λευκό Οίκο - θα κινηθούν γρήγορα για να περάσουν ένα μεγάλο πακέτο τόνωσης της αμερικανικής οικονομίας συνεχίζουν να τροφοδοτούν την αισιοδοξία των επενδυτών, σημειώνουν οι αναλυτές.

Το κλίμα βελτίωσαν και οι διαβεβαιώσεις του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ ότι "θα υπάρξει ομαλή μετάβαση της εξουσίας στις 20 Ιανουαρίου". Αυτό ακολούθησε το χάος στην Ουάσινγκτον την Τετάρτη όταν οπαδοί του Αμερικανού προέδρου - αρκετοί οπλισμένοι - εισήλθαν με τη βία στο Καπιτώλιο, διακόπτοντας τις εργασίες για την επικύρωση των εκλογικών αποτελεσμάτων.

Αν σου άρεσε κάνε